Neler yeni

Bitlis'te domates hasadı verimli geçiyor

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
Aramıza Katıl! Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
211a1524f9dcc776af082de913760b567acde9f06d81f7516648cf3aaa6e9247.webp

Bitlis'in Tatvan ilçesinde 600 dekarlık alanda süren domates hasadı, bölge ekonomisine katkı sağlıyor. Vali Ahmet Karakaya, üreticileri ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Bitlis'in Tatvan ilçesinde, Nemrut Dağı eteklerinde yer alan geniş tarım arazilerinde domates hasadı yoğun bir şekilde devam ediyor. Yaklaşık 600 dekarlık bir alanda gerçekleştirilen üretim, bölge çiftçisi için önemli bir gelir kaynağı oluşturuyor.

Bitlis Valisi Ahmet Karakaya, hasat çalışmalarını yerinde incelemek üzere üretici Behçet Bilici'nin tarlasını ziyaret etti. Tarım işçileriyle bir araya gelen Karakaya, Tarım ve Orman İl Müdürü Ramazan Çolak'tan üretim süreçleri hakkında detaylı bilgi aldı. Vali Karakaya, tarım ve hayvancılığın ülkenin gıda güvenliği açısından stratejik bir öneme sahip olduğunu vurguladı.

Bitlis'in tarımsal potansiyeline dikkat çeken Vali Karakaya, il genelinde 34 bin dekarlık alanda domates üretimi yapıldığını belirtti. Tatvan'ın bu alanda il birincisi olduğunu ifade eden Karakaya, Bitlis'in genel üretim rakamlarıyla Türkiye genelinde 7. sırada yer aldığını açıkladı. Bakanlığın sağladığı desteklerin üretimi teşvik ettiğini belirten Karakaya, çiftçilerin emeklerinin karşılığını almasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Tarlalarda özellikle sanayi tipi "Bambam" çeşidi domateslerin yetiştirildiği belirtilirken, bölgedeki üretimin hem taze tüketim hem de sanayi kullanımı için uygun olduğu ifade edildi. Adıyaman'dan bölgeye ürün almaya gelen tüccarlar, Tatvan domatesinin kalitesine vurgu yaparak, ürünlerin konserve ve salça sanayisinde yoğun talep gördüğünü belirtti.

Tarlada çalışan mevsimlik işçiler, sabahın erken saatlerinden gün batımına kadar süren zorlu bir çalışma temposuyla hasadı gerçekleştirdiklerini ifade etti. Çapa ve ot temizliği gibi süreçlerin ardından hasat aşamasına gelen ürünler, bölge ekonomisine büyük katkı sağlıyor. Vali Karakaya, incelemeleri sırasında çilek fidesi üretim seralarını da ziyaret ederek bölgedeki tarımsal çeşitliliği yerinde gözlemledi. Ziyaret sırasında Tatvan Kaymakamı Yiğit Yaşar Demirer ve diğer yetkililer de hazır bulundu.

1 kaynak ve 6 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Bitlis'te Nemrut Dağı eteklerinde domates hasadı sürüyor

Konuyu görüntüleyenler

💡 En çok hangi alandaki konular ilginizi çekiyor?

• Güncel Gündem & Haberler

• Teknoloji & Yapay Zeka

• Bilim, Kültür & Tarih

• Eğlence, Magazin & Yaşam

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
SON DAKİKA MAGAZİN

Magazin Dünyasının En Sıcak Gelişmeleri

Ünlüler, özel haberler, flaş iddialar ve gündeme damga vuran magazin gelişmeleri tek tıkla cebinizde.

Hemen Keşfet
🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?