Neler yeni

Biz mi Yapay Zekayı Eğitiyoruz, Yoksa O Bizi mi Şekillendiriyor?

SosyalForum

Üye
Forum Üyesi
photo-1677442136019-21780efad99a

Selam millet, koca forumun en ateşli tartışma kategorisi burası malum. Yapay zeka ve gelecek teknolojileri konularını hep çok merak etmişimdir ama genelde hep işler güçler, meslekler falan konuşuluyor ya... Bugün bambaşka bir şey düşündüm: Hani sürekli kullandığımız sosyal medya algoritmaları, müzik platformları, dizi önerileri falan var ya, hepsi birer yapay zeka ürünü. Başta biz onlara tercihlerimizi öğretip "şunu severim, bunu sevmem" diyoruz. Ama bir yerden sonra fark ettim ki, bu yapay zekalar o kadar ustalaştı ki, artık bize kendimizi tanımadığımız veya hiç düşünmediğimiz şeyler önerip, bizim yeni "ben"imizi oluşturmaya başladı. Resmen bizi yönlendiriyorlar, belki de zevklerimizi ve kimliğimizi şekillendiriyorlar!

Sizce de durum böyle mi? Yapay zeka bize gerçekten "bizden" daha iyi bizi tanıyıp yeni ufuklar mı açıyor, yoksa bizi kopyala-yapıştır profillere mi dönüştürüyor? Yani, gelecekte "Benim favori müziğim X" veya "Bu benim tarzım" dediğimizde, bu gerçekten bizim seçimimiz mi olacak, yoksa bir yapay zekanın bize önerdiği ve bizim de bilinçsizce benimsediğimiz bir şey mi? Hadi bakalım, düşüncelerinizi merak ediyorum!

Konuyu görüntüleyenler

Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?