Neler yeni

BM'den Batı Şeria'da artan saldırılara karşı uyarı

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
Katılım
26 May 2026
Mesajlar
30,720
Tepkime puanı
0
Puanları
0
919c96357cc02ccfc2910e9b837e0e79789db2c81485cf0ef7ddf50431fd5171.webp


Birleşmiş Milletler, Batı Şeria'da zeytin hasadı sezonunda Filistinlilere yönelik saldırıların yoğunlaştığını duyurdu. İsrail'in ise güvenlik gerekçesiyle Gazze'ye insani yardım girişlerini durdurduğu bildirildi.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Sözcü Yardımcısı Farhan Haq, işgal altındaki Batı Şeria'da zeytin hasadı sezonunun başlamasıyla birlikte Filistinlilere yönelik saldırıların ciddi oranda arttığını açıkladı. BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi verilerine dayandırılan bilgilere göre, 25 Ağustos tarihinden bu yana İsrailli yerleşimciler tarafından Filistinli çiftçilere yönelik fiziksel saldırılar, mahsul hırsızlığı ve kundaklama olayları neredeyse günlük hale geldi.

Bölge ekonomisi için kritik öneme sahip olan zeytin hasadı döneminde, çiftçilerin arazilerine erişiminin engellenmesi insani krizi derinleştiriyor. BM raporları, Batı Şeria'daki ailelerin yüzde 76'sının yılın ilk çeyreğinde gelir kaybı yaşadığını ve büyük bir kısmının temel giderlerini karşılamakta zorlandığını ortaya koyuyor. Haq, zeytinliklere verilen zararın bölgedeki ekonomik istikrarı doğrudan tehdit ettiğini vurguladı.

Öte yandan, Gazze Şeridi'ndeki insani durumun da kötüleşmeye devam ettiği belirtildi. İsrail yönetimi, 7 Ekim olaylarının yıl dönümüyle bağlantılı güvenlik endişelerini gerekçe göstererek Gazze'ye yönelik insani yardım kargo girişlerini askıya aldığını duyurdu. BM yetkilileri, sivil yerleşim bölgelerine yönelik saldırıların sürdüğünü ve insani yardımların kesilmesinin bölgedeki siviller üzerindeki baskıyı daha da artıracağı konusunda uyarılarda bulundu.

1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

BM, Batı Şeria'da zeytin hasadı sezonunda saldırıların arttığı uyarısında bulundu

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın ekim ayı faiz kararı 22 Ekim 2026 tarihinde açıklanacak. Kurul, mevcut politika faizini yüzde 37 seviyesinde sabit tutmaya devam ediyor.
 

Konuyu görüntüleyenler

💡 En çok hangi alandaki konular ilginizi çekiyor?

  • Güncel Gündem & Haberler

  • Teknoloji & Yapay Zeka

  • Bilim, Kültür & Tarih

  • Eğlence, Magazin & Yaşam


Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
SON DAKİKA MAGAZİN

Magazin Dünyasının En Sıcak Gelişmeleri

Ünlüler, özel haberler, flaş iddialar ve gündeme damga vuran magazin gelişmeleri tek tıkla cebinizde.

Hemen Keşfet →
🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
⭐
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?
    Üst