Neler yeni

BM'den Filistin için acil yardım çağrısı: Fonlar yetersiz

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
d7dc89fa42c972ed432d60188bdff77730fa485363f441a088f1b4465a120686.webp

Birleşmiş Milletler, Filistin'deki insani kriz için gereken 4 milyar dolarlık fonun toplanamadığını duyurdu. Kış mevsimi yaklaşırken Gazze'deki barınma ihtiyacının karşılanamadığı vurgulandı.

Birleşmiş Milletler (BM), Gazze ve Batı Şeria'daki insani yardım faaliyetlerini sürdürebilmek için ihtiyaç duyulan 4 milyar dolarlık kaynağın büyük bir kısmına henüz ulaşılamadığını açıkladı. BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, New York'ta düzenlediği basın toplantısında, bölgedeki insani durumun ciddiyetine dikkat çekerek finansman açığının operasyonları kısıtladığını ifade etti.

Özellikle yaklaşan kış mevsimi öncesinde bölgedeki barınma krizinin derinleştiği belirtiliyor. Dujarric, Gazze'deki nüfusun kış şartlarından korunması için 80 bin ile 130 bin arasında çadıra ihtiyaç duyulduğunu, ancak şu ana kadar temin edilebilen çadır sayısının 30 binin altında kaldığını aktardı. Mevcut çadırların büyük bir bölümünün ise Gazze sınırları dışında bekletildiği tahmin ediliyor.

BM yetkilileri, bölgeye daha dayanıklı barınma malzemelerinin girişine izin verilmemesinin kış hazırlıklarını imkansız hale getirdiğini vurguluyor. İnsani yardım ortakları, finansman eksikliği ve lojistik kısıtlamaların birleşmesiyle hayati önem taşıyan hazırlıkların aksadığını belirtiyor. Dujarric, bu durumun bölgedeki siviller için ciddi riskler oluşturduğuna işaret ederek, uluslararası topluma destek çağrısını yineledi.

2 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

BM: Filistinlilere yardım için gereken 4 milyar doların çok az kısmı toplanabildi

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

Emniyet Genel Müdürlüğü, 2026 yılına ait atama ve terfi sonuçlarını resmen açıkladı. 270 personelin görev yeri değişikliği ve terfi işlemleri tamamlanarak sisteme yüklendi.

Konuyu görüntüleyenler

SosyalForum'a Hoş Geldiniz!

Sitemize henüz üye olmadınız mı? Binlerce güncel konuyu kaçırmamak, yorum yapmak ve sohbete katılmak için hemen aramıza katılın.

Şimdi Ücretsiz Üye Ol Hayır teşekkürler, ziyaretçi olarak okumaya devam edeceğim
🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?