- Katılım
- 26 May 2026
- Mesajlar
- 20,748
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi haftanın ilk işlem gününe düşüşle giriş yaptı. Küresel piyasalardaki satış baskısı endeks üzerinde etkili oldu.
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,79 oranında bir düşüşle 14.116,29 puandan başladı. Küresel piyasalarda gözlemlenen petrol fiyatlarındaki yükseliş ve tahvil faizlerindeki hareketlilik, yatırımcılar üzerinde satış baskısı oluşturmaya devam ediyor.
Güne düşüşle başlayan endeksler arasında bankacılık sektörü yüzde 0,85, holding sektörü ise yüzde 0,66 değer kaybetti. Bilişim sektörü endeksi yüzde 2,76'lık düşüşle günün en çok değer kaybeden alanı olarak öne çıktı. Buna karşın turizm sektörü endeksi, genel eğilimin aksine güne yüzde 0,08 oranında sınırlı bir yükselişle başlamayı başardı.
1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
SON DAKİKA | Borsa güne düşüşle başladı! BIST 100 14.116 puana geriledi
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Türkiye otomotiv pazarında yılın ilk sekiz ayında satışlar düşüş gösterdi. SUV modelleri pazarın büyük kısmını oluşturmaya devam etti.
OpenAI, geliştirdiği yapay zeka ajanlarını test etmek için çok sayıda Mac bilgisayar satın aldı. Bu yoğun talep, özellikle yüksek bellekli Mac modellerinde piyasa genelinde stok sıkıntısına yol açtı.