Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
BIST 100 endeksinde yaşanan sert düşüş sonrası piyasada yeni bir düzenlemeye gidildi. Açığa satış işlemlerinde seans sonuna kadar yukarı adım kuralı uygulanacağı duyuruldu.
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksindeki değer kaybının yüzde 2 sınırını aşması üzerine yeni bir tedbir kararı alındı. Alınan karar doğrultusunda, pay piyasasında açığa satış işlemi gerçekleştirilebilen tüm sıralarda yukarı adım kuralı uygulaması başlatıldı.
Söz konusu kısıtlamanın seans sonuna kadar geçerli olacağı belirtildi. Piyasalardaki dalgalanmayı dengelemek amacıyla devreye alınan bu uygulama, açığa satış işlemlerinde fiyatın son gerçekleşen işlem fiyatından daha yüksek bir seviyeden girilmesini zorunlu kılıyor.
1 kaynak ve 3 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Borsada açığa satış işlemlerinde seans sonuna kadar yukarı adım kuralı uygulanacak
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Lonely Planet, Kapadokya'yı kışın ziyaret edilmesi gereken en iyi Avrupa destinasyonları arasında gösterdi. Bölgedeki turizm başarıları sürdürülebilir politikalarla destekleniyor.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Melih Gökçek hakkında kayıt dışı para aktarımı iddiaları üzerine soruşturma başlattı. Gökçek'in şüpheli sıfatıyla ifade vermesi bekleniyor.