Selam millet! Nasılsınız bakalım? Son zamanlarda özellikle sosyal medyada gezinirken (Instagram, TikTok falan malum), kafamı kurcalayan bir şey var. Herkesin hayatı sanki hep bir festival, her anı özenle seçilmiş, filtreli ve ultra estetik... Hani o "mükemmel" görünen hayatlar var ya, biz de az çok bu vitrinin bir parçasıyız biliyorum, kendimizin en "parlak" halini gösterme çabasındayız. Ama bazen düşünüyorum da, bu sürekli "kusursuz" imajı sergileme hali, arka planda bizi ne kadar yoruyor? Gerçekten o filtrelerin ardında hissettiğimiz şey bu mu, yoksa sürekli bir performans sergileme ve "beğeni" toplama döngüsüne mi giriyoruz? Sanki bir yandan hep daha iyisini göstermeye çalışırken, bir yandan da kendi gerçekliğimizden ve otantik halimizden uzaklaşıyor gibiyiz, ne dersiniz?
Bu durum sizde de bir "içsel yorgunluk" ya da "yetersizlik" hissi yaratıyor mu? Sürekli o "ideal" yaşamı gösterme baskısı altında mısınız? Ve sizce, bu mükemmellik arayışı bizi gerçekten mutlu ediyor mu, yoksa tam tersine bir tür dijital yalnızlığa mı itiyor? Çok merak ediyorum fikirlerinizi, hadi gelin biraz dertleşelim!