Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
İzmir'in Buca ilçesinde yol kenarına dökülen atıklar çevre kirliliğine ve güvenlik sorunlarına yol açıyor. Mahalle sakinleri, yetkililerden bölgeye kamera yerleştirilmesini ve kalıcı temizlik çözümleri üretilmesini bekliyor.
İzmir'in Buca ilçesi Seyhan Mahallesi 650 Sokak'ta biriken çöp ve moloz yığınları, bölge sakinleri için ciddi bir sorun haline geldi. Yol kenarına bırakılan atıklar, çevreye yayılan kötü kokuların yanı sıra görüntü kirliliğine de neden oluyor. Atıkların zaman zaman yolu daraltması ise ulaşımı olumsuz etkiliyor.
Bölge esnafı, özellikle gece saatlerinde kamyonlarla moloz döküldüğünü ve temizlenen alanların kısa sürede yeniden dolduğunu belirtti. Biriken çöplerin yarattığı sinek istilası ve hijyen sorunlarından şikayetçi olan vatandaşlar, daha önce atıklar nedeniyle yangın çıktığını ve araçların zarar gördüğünü hatırlattı. Yapılan şikayetlere rağmen kalıcı bir çözüm alamadıklarını ifade eden mahalle sakinleri, bölgeye güvenlik kamerası yerleştirilmesini ve düzenli temizlik hizmeti sağlanmasını talep ediyor. Yetkililerden acil müdahale bekleyen çevre halkı, yaşam alanlarının daha temiz ve güvenli hale getirilmesini istiyor.
1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
İzmir'de çöp sorunu bitmiyor: Mahalle sakinleri tepkili!
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
İtalya'da düzenlenen 20. Akdeniz Oyunları'nda mücadele eden milli atıcı Buğra Selimzade, 10 metre havalı tabanca kategorisinde üçüncü oldu. Ortahisar Belediyesi sporcusu olan Selimzade, elde ettiği başarıyla bronz madalyayı Türkiye'ye kazandırdı.
Türk Eğitim Vakfı yetkilileri, eğitime verdikleri desteklerden dolayı Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti. Ziyaret kapsamında odaya Eğitim Dostu Kurum Sertifikası takdim edildi.