Neler yeni

Bureyc Kampı'nda yardım noktalarının açılması için protesto

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
d7dc89fa42c972ed432d60188bdff77730fa485363f441a088f1b4465a120686.webp

Gazze'deki Bureyc Kampı sakinleri, kapatılan gıda yardımı dağıtım noktalarının yeniden faaliyete geçirilmesi talebiyle bir araya geldi. Bölgedeki insani krizin derinleştiğine dikkat çeken mülteciler, uluslararası kuruluşlara acil yardım çağrısında bulundu.

Gazze Şeridi'nde bulunan Bureyc Mülteci Kampı'nda yaşayan Filistinliler, bölgedeki gıda yardımı dağıtım noktalarının yeniden açılması talebiyle bir protesto gösterisi düzenledi. Muhtarlar, kanaat önderleri ve çok sayıda kamp sakininin katıldığı etkinlikte, insani yardımların kesintisiz bir şekilde ulaştırılmasının hayati önem taşıdığı vurgulandı.

Dünya Gıda Programı (WFP), 5 Temmuz 2026 tarihinde Bureyc Kampı'ndaki gıda dağıtım noktalarını kapatma kararı almıştı. Bu kararın ardından bölgedeki insani koşulların daha da ağırlaştığını belirten kamp sakinleri, temel ihtiyaçlarını karşılamakta büyük zorluklar yaşadıklarını ifade etti. Etkinliğin koordinatörü Ali eş-Şeşniyye, kampın ihmal edildiğini belirterek uluslararası kuruluşların mültecilere yönelik hizmetlerini sürdürmesi gerektiğini dile getirdi.

Bureyc Kampı'nda yaklaşık 75 bin ila 80 bin mülteci ve yerinden edilmiş kişinin yaşadığına dikkat çeken Beyt Daras köyü muhtarı İbrahim Ebu Şemale, halkın günlük gıda ihtiyaçlarını karşılamak için yardımlara bağımlı olduğunu belirtti. Ebu Şemale, dağıtım noktalarının kapalı kalmasının binlerce aileyi mağdur ettiğini ve çocukların temel gıda maddelerine erişimini engellediğini ifade etti.

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) verilerine göre, Gazze Şeridi'ndeki 2,1 milyonluk nüfusun büyük bir kısmı yerinden edilmiş durumda. Bölge genelinde su, gıda, ilaç ve yakıt kıtlığı yaşanırken, altyapının büyük bir bölümü kullanılamaz hale geldi. 8 Ekim 2023'ten bu yana devam eden çatışmalarda yaklaşık 73 bin Filistinli hayatını kaybederken, 174 binden fazla kişi yaralandı. Gazze'deki altyapının yaklaşık yüzde 90'ının tahrip edildiği belirtilen raporda, halkın asgari yaşam koşullarına erişiminin neredeyse imkansız hale geldiği kaydedildi. Göstericiler, uluslararası toplumdan bölgeye ulaştırılan yardım miktarının artırılmasını ve insani yardım kuruluşlarının faaliyetlerini yeniden başlatmasını talep ediyor.

1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Gazze'de yardım dağıtım noktalarının yeniden açılması için gösteri düzenlendi

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?