- Katılım
- 30 Haz 2026
- Mesajlar
- 193
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 16
Vize ve finaller bittiğinde eğer transkriptinizde 'FF' notları uçuşuyorsa önünüzde iki farklı yol ayrımı belirir: Ya finallerin hemen ardından ücretsiz olan bütünleme (büt) sınavlarına girip şansınızı deneyeceksiniz ya da yaz tatilini yakıp parasıyla yaz okuluna kalacaksınız.
• Bütünleme Sınavları (Bedava Kumardır): Finansal olarak sıfır maliyettir ancak finallerden hemen 1 hafta sonra yapıldığı için hocalar genellikle çok daha zor sorular sorar ve geçme oranı düşüktür.
• Yaz Okulu (Paralı Konfordur): Ders başına ciddi ücretler ödersiniz, kavurucu yaz sıcağında kampüse gitmek zorundasınızdır. Ancak dersler 5-6 haftaya yayıldığı ve vizeler daha hafif geçtiği için not yükseltmek çok daha kolaydır.
• Zaman Yönetimi Dengesi: Bütte dersi geçerseniz tüm yaz tatili size kalır. Yaz okulunda ise haftanın 3 günü ders alarak tatilinizi tamamen bölmüş olursunuz.
Eğer dersten 1-2 puanla kaldıysanız, yaz okuluna para bayılmadan önce bütünleme sınavlarında şansınızı sonuna kadar zorlayın. Ancak dersi hiç anlamadıysanız ve sıfırdan öğrenmeniz gerekiyorsa, yaz okulunda dersi sindirerek alıp ortalamanızı (GPA) yukarı taşımak en mantıklı yatırımdır.
Değerli Sosyal Forum sakinleri; sizce yaz okulu mu daha kurtarıcı yoksa bütünleme sınavları mı? Hangisinde daha yüksek başarı sağladınız?