- Katılım
- 26 May 2026
- Mesajlar
- 30,669
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen operasyonlarda 51 düzensiz göçmen yakalandı. Olayla bağlantılı 2 şüpheli hakkında yasal süreç başlatıldı.
Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, göçmen kaçakçılığıyla mücadele çalışmaları kapsamında 18-24 Eylül tarihleri arasında bölgede altı farklı operasyon gerçekleştirdi. Yapılan baskınlar sonucunda yasa dışı yollarla geçiş yapmaya çalışan 51 düzensiz göçmen yakalanarak güvenlik güçleri tarafından koruma altına alındı. Operasyonlarda ayrıca kaçak geçiş organizasyonunda yer aldığı belirlenen 2 şüpheli gözaltına alındı.
Ekipler, kaçak geçişlerde kullanılan bir şişme bot ile bir bot motorunu ele geçirerek yediemin otoparkına teslim etti. İşlemleri tamamlanan düzensiz göçmenler, Düzensiz Göçmen Ön Kabul ve Sevk Merkezi'ne (GÖKSEM) gönderildi. Organizatör şüphelileri hakkındaki idari ve adli süreç ise devam ediyor.
1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Microsoft'un kurucu ortağı Bill Gates, yapay zekanın sunduğu faydaların yanı sıra ciddi güvenlik riskleri barındırdığını belirterek acil denetim çağrısında bulundu. Gates, özellikle biyolojik ve siber saldırı tehditlerine karşı önümüzdeki beş yılın belirleyici olacağını vurguladı.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sorunlu fonlarla ilgili yürütülen hukuki süreçler hakkında bilgi verdi. Ayrıca Türkiye'nin güncel cari açık ve kamu borçlanma oranlarını paylaştı.
TEKNOFEST kapsamında açıklamalarda bulunan TEI Genel Müdürü Mahmut Faruk Akşit, milli motorların uçuş olgunluğuna ulaştığını ve teslimat süreçlerinin başladığını duyurdu. GÖKBEY ve KIZILELMA gibi platformlar için geliştirilen motorlarda seri üretim hazırlıkları hız kazandı.