- Katılım
- 26 May 2026
- Mesajlar
- 16,830
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
Cem Küçük'ün tutuklu bulunduğu soruşturma kapsamında aranan İsmail Çanak teslim oldu. MASAK raporunda Küçük'ün hesaplarında şüpheli para transferleri tespit edildi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen ve gazeteci Cem Küçük'ün tutuklu bulunduğu soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. Soruşturma kapsamında hakkında arama kararı çıkarılan firari şüpheli İsmail Çanak, adliyeye gelerek teslim oldu. Jandarma ekipleri tarafından gözaltına alınan Çanak'ın, teslim olurken "Bildiklerimi anlatacağım" ifadesini kullandığı öğrenildi.
Cem Küçük, "Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçlamasıyla 31 Temmuz tarihinden bu yana cezaevinde bulunuyor. Küçük hakkındaki soruşturma, bazı iş insanlarından maddi menfaat karşılığı sosyal medya paylaşımları yaptığına dair iddialar ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ilgili adli süreçteki beyanlar üzerine derinleştirilmişti. Küçük, savcılık ifadesinde kendisine yöneltilen para transferlerinin borç veya profesyonel hizmet bedeli olduğunu savunmuştu.
Soruşturma dosyasında yer alan Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) raporu, Küçük'ün mali profiliyle uyumsuzluk gösteren işlemleri ortaya koydu. Rapora göre, 2019-2026 yılları arasında Küçük'ün hesaplarına 35 milyon liranın üzerinde para girişi oldu. Bu tutarın yaklaşık 5 milyon 9 bin liralık kısmı, 23 farklı kişi ve şirketten gelen ve işlem açıklamaları yetersiz bulunan transferlerden oluşuyor. KOM analizinde, bu para hareketlerinin sıradan borç-alacak ilişkisiyle açıklanamayacağı ve gazetecilik mesleğinin olağan gelir profiliyle bağdaşmadığı vurgulandı.
Teslim olan İsmail Çanak'ın ismi, aynı soruşturma kapsamında tutuklu bulunan Beyaz TV programcısı Tahir Sarıkaya'nın ifadelerinde geçmişti. Çanak, sahte dergi kapağı iddialarıyla gündeme gelen Serdar Özyurt'un özel kalemi olarak tanınıyor. Özyurt hakkında da aynı dosya kapsamında yakalama kararı bulunuyor. Tahir Sarıkaya, ifadesinde Çanak ile aralarında çok sayıda para transferi olduğunu iddia etmiş, bu işlemleri ise borç ve etkinlik ödemeleriyle açıklamıştı. Cem Küçük ise 27 Temmuz 2026 tarihinde, 10 yıldır çalıştığı TGRT ve Türkiye gazetesinden ayrıldığını açıklamıştı.
1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Cem Küçük soruşturması. Firari isim teslim oldu, "Bildiklerimi anlatacağım"
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.