Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
Milletvekili danışmanı Cem Tekinoğlu, MASAK tarafından tespit edilen şüpheli para hareketleri ve narkotik suç kaydı bulunan kişilerle olan ilişkileri hakkında ifade verdi. Tekinoğlu, yüksek tutarlı transferleri borç ve yardım gerekçeleriyle açıkladı.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan milletvekili Cemal Enginyurt'un danışmanı Cem Tekinoğlu'nun emniyet ve savcılık ifadeleri kamuoyuna yansıdı. MASAK tarafından hazırlanan raporda, Tekinoğlu'nun hesaplarından narkotik suç kaydı bulunan 26 kişiye 51 ayrı para transferi yapıldığı belirlendi. Şüpheli, bu kişileri tanımadığını veya işlemlerin borç verme, öğrenci yardımı gibi kişisel harcamalar olduğunu öne sürdü.
İncelemelerde, 2022-2026 yılları arasında 39 farklı kişiye yapılan 58 işlemin açıklama kısımlarında 'burs', 'kurs ücreti', 'diploma ücreti' ve 'cilt bakımı' gibi ifadelerin yer aldığı görüldü. Bu transferlerin önemli bir kısmının gece saatlerinde gerçekleştirilmesi dikkat çekti. Tekinoğlu, bu ödemeleri maddi desteğe ihtiyaç duyan öğrencilere yardım amacıyla yaptığını savundu. Ancak yapılan araştırmalarda, burs gönderilen bazı kişilerin üniversite kaydının bulunmadığı veya kayıtlarının silindiği tespit edildi.
Dosyada yer alan bilgilere göre, Tekinoğlu ve ilişkili şirket hesaplarından 17 kişiye toplamda 12 milyon 497 bin lira tutarında 42 transfer yapıldı. Bu işlemler arasında Cemal Enginyurt'un oğlu Alptürk Enginyurt'a gönderilen 500 bin liralık 'borç' ödemesi de bulunuyor. Tekinoğlu, Onur Doğan isimli şahsa gönderilen 4 milyon 475 bin liralık tutarı ise ticari bir borç ilişkisi olarak açıkladı.
Fuhşa teşvik suçundan kaydı bulunan dört kişiyle olan para trafiği hakkında da konuşan Tekinoğlu, bu kişileri hatırlamadığını veya arkadaşlarının yönlendirmesiyle yardım amaçlı para gönderdiğini iddia etti. Aylık 110 bin lira maaş aldığını belirten Tekinoğlu, mal varlığını maaşı ve birikimleriyle edindiğini ifade etti. Yurt dışından gelen döviz transferlerini ise teyzesi adına arsa alımı gibi gerekçelerle savunan Tekinoğlu, kendisine yöneltilen suçlamaların bir kısmını ise 'hatırlamıyorum' diyerek geçiştirdi.
1 kaynak ve 6 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Cemal Enginyurt’un danışmanı Tekinoğlu’nun ifadesi ortaya çıktı: “Burs”, “diploma”, “cilt bakımı” ödemeleri tek tek soruldu
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.