Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
Cumhuriyet Halk Partisi, kurultay takvimini ve kongre tarihlerini netleştirmek üzere MYK ve PM toplantılarını gerçekleştiriyor. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında yapılacak görüşmelerde disiplin süreçleri de ele alınacak.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), önümüzdeki süreçte izleyeceği yol haritasını belirlemek üzere çarşamba günü önemli bir mesaiye hazırlanıyor. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlığında parti genel merkezinde düzenlenecek olan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi (PM) toplantılarında, teşkilatın geleceğini yakından ilgilendiren kararlar alınacak.
MYK toplantısı, güncel siyasi gelişmelerin değerlendirilmesiyle başlayacak. Toplantının ana gündem maddelerinden birini, eylül ayında başlatılması planlanan kurultay takvimi oluşturuyor. Bu kapsamda il ve ilçe kongrelerinin tarihleri netleştirilecek ve örgütlerin çalışma programları şekillendirilecek. Ayrıca partide yaşanan ayrılıklar, belediye başkanlarının tutumları ve kuruluş yıl dönümü kutlamalarının detayları masaya yatırılacak.
MYK'nın ardından toplanacak olan Parti Meclisi'nde ise tüzük gereği il ve ilçe yönetim kurulu üye sayılarının artırılmasına yönelik talepler görüşülecek. PM'nin bir diğer önemli gündem maddesi ise disiplin cezalarının bağışlanması konusu olacak. Tüzüğün ilgili maddeleri uyarınca, kesinleşmiş disiplin cezaları için yapılan başvurular, disiplin kuruluna gönderen birimlerin görüşleri alınarak PM tarafından karara bağlanacak. Bu süreç, partinin iç disiplin mekanizmalarının işletilmesi açısından kritik bir öneme sahip. Toplantıların sonucunda alınacak kararlar, CHP'nin önümüzdeki dönemdeki siyasi stratejisini doğrudan etkileyecek.
1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
MYK ve PM toplanıyor. CHP'de kongre tarihleri belirlenecek
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Mersin'in Anamur ilçesinde eski erkek arkadaşı tarafından otomobili satırla parçalanan kadın, KADES üzerinden yardım istedi. Olay sonrası teslim olan şüpheli gözaltına alındı.