Neler yeni

Çiftçilere yılın ilk altı ayında 106 milyar lira destek ödendi

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
5171ec10e98072f5193753aa4dbccfaf591cadf76644287f34f827ab644f4de3.webp

Tarım Bakanlığı verilerine göre, yılın ilk yarısında üreticilere 106 milyar liranın üzerinde kaynak aktarıldı. Desteklerin büyük bölümü bitkisel üretim alanına yönlendirildi.

Tarım sektörünü güçlendirmek amacıyla yılın ilk altı ayında üreticilere yönelik destek ödemeleri sürdü. Bakanlık verilerine göre, bu dönemde çiftçilere toplam 106 milyar 22 milyon lira ödeme yapıldı. Kaynaklar, bitkisel ve hayvansal üretimin yanı sıra kırsal kalkınma ile araştırma faaliyetlerine aktarıldı.

Desteklerden bu yıl 2,9 milyon çiftçi yararlanırken, gelecek yıl için belirlenen bütçe 167,6 milyar lira olarak açıklandı. Ödemelerin dağılımına bakıldığında, en büyük payın bitkisel üretimde olduğu görüldü. Toplam tutarın yaklaşık yüzde 79,6'sı, yani 84 milyar 397 milyon liralık kısmı bu alana ayrıldı.

Hayvansal üretim payı yüzde 18,1 ile ikinci sırada yer aldı ve bu kalem için 19 milyar 216 milyon lira harcandı. Kırsal kalkınma projelerine 1 milyar 770 milyon lira, tarımsal AR-GE ve su ürünleri üretimine ise 354 milyon ve 285 milyon lira kaynak tahsis edildi.

Bitkisel üretim detaylarında, temel destek kalemi yaklaşık 44 milyar 583 milyon lira ile öne çıktı. Hayvansal alanda büyükbaş hayvancılık kapsamında buzağı destekleri için 7 milyar 963 milyon lira ödendi. İkinci çeyrekte ödemeler ağırlıklı olarak planlı üretim, temel destek ve çay budama tazminatı için gerçekleştirildi.

Nisan-haziran döneminde planlı üretime 32 milyar 392 milyon lira aktarılırken, küçükbaş hayvancılık desteği 6 milyar 330 milyon lira oldu. Aynı dönemde kırsal kalkınma yatırımlarına 629 milyon lira, tarımsal yayım ve danışmanlık hizmetlerine 118 milyon lira ödeme yapıldı.

1 kaynak ve 6 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Çiftçilere yılın ilk 6 ayında 106 milyar liralık destek

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?