Neler yeni

Çin'in Sanayi Katma Değeri Yüzde 30'a Çıktı

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
23909fa02b0ecb7b3e6afc17019f7ce3065fdfe26a4f46b452f42ed26476a683.webp

Çin, imalat sektöründeki katma değer payını üçte birden üçte birine yükseltmiş durumda. Bu artış, yüksek teknoloji alanlarına yönelimiyle destekleniyor.

1990 yılında dünya imalat sanayi katma değerinde yüzde 3 olan Çin, bugün bu oranı yüzde 30 seviyesine çıkarmış. Tekstil, ayakkabı, oyuncak ve mobilya gibi geleneksel sektörlerde üretim sürerken, elektrikli araç, batarya, güneş paneli ve yapay zekâ gibi yüksek teknoloji alanlarına da güçlü bir giriş yapıyor.

Ülke, düşük ücretli işgücüne dayanmaktan ziyade robotik sistemler, büyük ölçekli lojistik altyapısı ve devlet destekli sanayi ekosistemiyle rekabet üstünlüğünü koruyor.

1 kaynak ve 3 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

Sermaye Piyasası Kurulu, yeni rehber kapsamında yeşil ve sürdürülebilir finansal araçların ihracında ücretleri yarıya indirdi. Bu adım, çevreci yatırımları teşvik etmeyi amaçlıyor.

2025 yılında belirli gelir eşiklerini aşan çalışanlar beyanname vermek zorunda. Bu yükümlülük 2026’da yeni eşiklerle devam edecek.

Selçuk ve Haluk Bayraktar, 2025 yılında toplam 5,49 milyar TL gelir vergisi ödeyerek vergi ödeyenler listesinde üst sıralarda yer aldı. Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç ve Ziraat Bankası da yüksek vergi ödemeleriyle dikkat çekti.

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?