Çitlekçi Gıda'nın halka arz talep toplama işlemleri sona erdi. Yatırımcılar şimdi sonuçların açıklanmasını ve CITAS kodlu payların borsada işlem göreceği tarihi bekliyor.
Sermaye Piyasası Kurulu onayıyla halka arz edilen Çitlekçi Gıda'da talep toplama dönemi geride kaldı. 10-12 Ağustos 2026 tarihleri arasında gerçekleşen başvuruların ardından, yatırımcılar sonuçların kesinleşmesini ve hesaplarına aktarılacak pay miktarını öğrenmeyi bekliyor.
Şirket, halka arz kapsamında 36,5 milyon adet payı 73,70 TL birim fiyat üzerinden yatırımcılara sundu. Katılım endeksi kriterlerine uygunluğu onaylanan Çitlekçi Gıda'nın, eşit dağıtım yöntemiyle paylaştırılması planlanıyor. Katılımcı sayısına bağlı olarak kişi başına düşecek lot miktarı, sonuçların resmi olarak duyurulmasıyla netlik kazanacak.
Borsa İstanbul bünyesinde CITAS koduyla işlem görmesi beklenen payların, borsada ne zaman tahtasının açılacağı henüz kesinleşmedi. Halka arz sonuçlarının açıklanması ve Borsa İstanbul'un yapacağı resmi duyurular, işlem başlangıç tarihini belirleyecek. Yatırımcılar, dağıtım sonuçlarını ve borsadaki ilk işlem gününü aracı kurumları veya resmi platformlar üzerinden takip edebilirler.
Katılımcı sayısının artması durumunda, kişi başına düşen pay miktarında azalma yaşanması öngörülüyor. Örneğin, 200 bin yatırımcının katılımı durumunda kişi başına 73 lot düşmesi beklenirken, 900 bin katılımcı olması halinde bu rakamın 16 lot seviyesine gerilemesi tahmin ediliyor. Kesin dağıtım oranları, talep toplama sürecine katılan toplam kişi sayısının açıklanmasıyla birlikte netleşmiş olacak.
1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin Bunia kentinde etkili olan ebola salgını, günlük yaşamı durma noktasına getirdi. Hastalığın tedavisi veya aşısı bulunmaması nedeniyle yetkililer önlemleri sıkılaştırıyor.