- Katılım
- 26 May 2026
- Mesajlar
- 14,951
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
Çoruh EDAŞ, hizmet kalitesini artırmak amacıyla 2026 yılı bakım programı için 1,5 milyar liralık kaynak ayırdı. Beş ilde yürütülecek çalışmalarla şebeke dayanıklılığının güçlendirilmesi hedefleniyor.
Çoruh EDAŞ, faaliyet gösterdiği beş ilde enerji altyapısını güçlendirmek amacıyla kapsamlı bir bakım ve yenileme programı başlattı. Şirket, 2026 yılına yönelik şebeke iyileştirme çalışmaları için toplam 1,5 milyar liralık bir bütçe ayırdığını duyurdu. Bu yatırım kapsamında enerji hatları, trafolar ve çeşitli şebeke ekipmanları detaylı bir şekilde elden geçirilecek.
Bölgenin zorlu coğrafi ve iklim şartlarını göz önünde bulunduran şirket, şebekenin dayanıklılığını artırarak olası arızaların henüz oluşmadan engellenmesini amaçlıyor. Düzenli taramalar ve ekipman yenileme süreçleri sayesinde, plansız kesintilerin minimize edilmesi ve tüketicilere daha kaliteli bir enerji hizmeti sunulması hedefleniyor.
Yürütülen çalışmalar sırasında güvenli bir ortam oluşturmak amacıyla planlı kesintiler uygulanıyor. Şirket yetkilileri, bu kesintilerin arıza kaynaklı beklenmedik durumlardan farklı olduğunu ve tüketicilerin önceden bilgilendirildiğini vurguluyor. Çalışmaların mümkün olan en kısa sürede tamamlanarak enerji akışının yeniden sağlanması hedefleniyor. Tüketiciler, planlı kesintilere ilişkin güncel bilgilere şirketin resmi iletişim kanalları üzerinden ulaşabiliyor. Bu uzun vadeli iyileştirme stratejisiyle, bölgedeki enerji altyapısının modernizasyonu ve sürdürülebilirliği güvence altına alınmaya çalışılıyor.
1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Çoruh EDAŞ'tan şebeke altyapısına 1,5 milyar liralık bakım programı
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Erzurum kampının ardından izni biten Sebat Spor, çalışmalarına Trabzon'da devam ediyor. Takım, günü çift antrenmanla geçirerek sezona hazırlanıyor.