Neler yeni

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ABD ve İran arasında varılan mutabakatı memnuniyetle karşılıyorum

SosyalForum

Üye
Forum Üyesi
erdogan-2454521.jpg

ANKARA - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerika Birleşik Devletleri ve İran arasında varılan mutabakatı memnuniyetle karşıladığını bildirdi. Erdoğan, söz konusu anlaşmanın bölgesel barış ve istikrarın sağlanması adına önemli bir adım olduğunu vurguladı.

Yaptığı açıklamada, "ABD ve İran arasında varılan mutabakatı, bölgemizde sulh-u sükûnun hâkim kılınması adına önemli bir gelişme olarak görüyor, memnuniyetle karşılıyorum." ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, uzun süredir bölgede devam eden gerilimlerin ardından diplomatik çözüm arayışlarının hız kazanmasının önemine dikkat çekti. Türkiye, bölgedeki tüm aktörler arasında yapıcı diyaloğun tesis edilmesi ve kalıcı barışın sağlanması yönündeki çabaları daima desteklemiştir.

Ankara, Ortadoğu'da barış ve istikrarın tesis edilmesinde diplomasi ve karşılıklı anlayışın anahtar rol oynadığına inanmaktadır. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu açıklaması, Türkiye'nin bölgesel meselelerdeki yapıcı ve çözüm odaklı dış politika duruşunu bir kez daha teyit etmektedir. Varılacak her türlü uzlaşının bölge halklarının refahına ve huzuruna hizmet etmesi hedeflenmektedir.

Konuyu görüntüleyenler

Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?