Neler yeni

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Uzayda tarihi bir başarı hikayesine imzamızı attık

SosyalForum

Üye
Forum Üyesi
Katılım
29 Nis 2026
Mesajlar
683
Tepkime puanı
4
Puanları
18
recep-tayyip-erdogan-aa-2472823.jpg


ANKARA – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin uzay ve uydu teknolojileri alanındaki kaydettiği ilerlemelere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı konuşmada, Türkiye'nin uzayda "tarihi bir başarı hikayesine imza attığını" belirtti ve ülkenin bu alandaki gelişimini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin uzay serüveninin 32 yıl önce Türksat-1B uydusu ile başladığını anımsatarak, bu sürecin bugün "hayal dahi edilemeyecek seviyelere ulaştığını" ifade etti. Bu başarı hikayesinin "her cümlesinin bilgi, tecrübe ve alın teriyle yazıldığını" dile getiren Erdoğan, Türkiye'nin kendi haberleşme uydusunu üretebilen dünya üzerindeki 11 ülkeden biri konumuna yükseldiğini kaydetti.

Bu gelişmelerin, Türkiye'nin teknolojik bağımsızlık ve ulusal yeteneklerini artırma hedefine ulaşmada kritik bir adım olduğunu gösterdiği belirtiliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları, uzay teknolojileri alanında elde edilen somut kazanımların ve gelecek vizyonunun bir göstergesi olarak değerlendirildi.
 

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?
    Üst