Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dünya İnsani Yardım Günü vesilesiyle Türkiye'nin insani yardımlardaki öncü rolüne dikkat çekti. Erdoğan, Türkiye'nin mazlumların yanında olmaya devam edeceğini vurguladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dünya İnsani Yardım Günü kapsamında sosyal medya üzerinden önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin tarihsel ve medeniyet değerlerinden aldığı güçle hareket ettiğini belirten Erdoğan, ülkenin milli gelire oranla dünyada en fazla insani yardım yapan devlet olma konumunu koruduğunu ifade etti.
Dünya genelinde 300 milyondan fazla insanın temel ihtiyaçlara erişemediğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı, bu durumun küresel bir sorumluluk gerektirdiğini vurguladı. Mazlumlara ve ihtiyaç sahiplerine yardım etmenin dini bir sorumluluk olduğunu belirten Erdoğan, Türkiye'nin bu konuda örnek teşkil etmeye devam edeceğini dile getirdi.
Açıklamasında özellikle Gazze'deki duruma değinen Erdoğan, Türkiye'nin şefkat elini dünyanın dört bir yanındaki mağdurlara uzatmayı sürdüreceğini belirtti. Kimsesizlerin sesi olma gayretiyle hareket ettiklerini ifade eden Cumhurbaşkanı, insani yardım faaliyetlerinin siyaset üstü bir mesele olduğunu hatırlattı. Türkiye'nin, nerede bir ihtiyaç sahibi varsa orada olmaya ve umut dağıtmaya kararlılıkla devam edeceği mesajı verildi.
2 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Dünya İnsani Yardım Günü paylaşımı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Dünya İnsani Yardım Günü mesajı
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.