Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dünya İnsani Yardım Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada Türkiye'nin insani yardımlardaki öncü rolüne vurgu yaptı. Gazze başta olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerine desteklerin süreceğini belirtti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Ağustos Dünya İnsani Yardım Günü kapsamında sosyal medya üzerinden önemli bir mesaj paylaştı. Türkiye'nin tarihsel ve medeniyet değerlerinden aldığı güçle insani yardım konusunda küresel bir örnek teşkil ettiğini belirten Erdoğan, ülkenin milli gelirine oranla dünyada en fazla yardım yapan devlet konumunda bulunduğunu hatırlattı.
Dünya genelinde 300 milyondan fazla insanın temel ihtiyaçlara erişimde büyük zorluklar yaşadığına dikkat çeken Erdoğan, bu durumun tüm insanlık için bir sorumluluk çağrısı olduğunu ifade etti. İnanç değerlerinin gereği olarak kimsesizlerin ve muhtaçların yanında olmayı bir görev kabul ettiklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı, Türkiye'nin şefkat elini ihtiyaç duyulan her noktaya uzatmaya kararlı olduğunu dile getirdi.
Açıklamasında özellikle Gazze'deki insani duruma değinen Erdoğan, bölgedeki mağdurlara umut olmaya devam edeceklerini belirtti. Türkiye'nin dış politikasında insani yardımların siyaset üstü bir mesele olduğunu yineleyen Erdoğan, dünyanın pek çok farklı bölgesinde zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren mazlumların elinden tutmayı sürdüreceklerini ifade etti. Türkiye'nin bu insani yardım vizyonu, küresel vicdanın sesi olma hedefiyle kararlılıkla yürütülmeye devam ediyor.
1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Başkan Erdoğan'dan Gazze mesajı: Mazlumlara umut olmayı sürdüreceğiz
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
19 Ağustos 2026 tarihli Şans Topu çekilişi için hazırlıklar tamamlandı. Çekilişin akşam saatlerinde yapılması planlanıyor.