Neler yeni

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan F-35 ve Bölgesel Güvenlik Mesajları

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
Katılım
26 May 2026
Mesajlar
7,491
Tepkime puanı
0
Puanları
0
348f2fc825e2e9b04a2e2582dabf5cbc95edb830b298c90993938925a143e8d1.webp


Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'den F-35 konusundaki taahhütlerini yerine getirmesini beklediklerini belirterek bölgesel güvenlik ve dış politika konularında değerlendirmelerde bulundu. İsrail'in bölgedeki saldırgan tutumunu eleştiren Erdoğan, Türkiye'nin barış yanlısı politikalarını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Doha merkezli Al Jazeera televizyonuna verdiği röportajda Türkiye'nin dış politika gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu. ABD ile ilişkilerde savunma sanayii dosyalarının öncelikli olduğunu belirten Erdoğan, F-35 programı konusunda ABD Başkanı Trump'ın verdiği sözü tutmasını beklediklerini ifade etti.

Türkiye, Pakistan ve Suudi Arabistan arasında imzalanan Mekke Ortak Savunma Anlaşması'na değinen Erdoğan, bu girişimin dünya barışına katkı sağlayan bir mesaj olduğunu vurguladı. Anlaşmanın NATO'nun 5. maddesine benzer bir savunma mekanizması içerdiğini belirten Cumhurbaşkanı, diğer ülkelerin de bu paktın bir parçası olabileceğine işaret etti. Hürmüz Boğazı'ndaki deniz trafiğinin açık tutulmasının küresel enerji güvenliği açısından kritik olduğunu belirten Erdoğan, bölgedeki gerilimin düşürülmesi çağrısında bulundu.

İsrail'in Gazze ve Lübnan'a yönelik saldırılarını sert bir dille eleştiren Erdoğan, İsrail'i bölgedeki çatışmaların baş sorumlusu olarak nitelendirdi. Türkiye'nin barıştan yana olduğunu ancak ülkesine yönelik herhangi bir saldırı durumunda gerekli adımları atmaktan çekinmeyeceklerini belirtti. Suriye ile devlet mekanizmaları düzeyinde ilişkilerin devam ettiğini ifade eden Erdoğan, yakın zamanda Şam'a bir ziyaret gerçekleştirmeyi planladığını duyurdu.

Avrupa Birliği ile ilişkilere de değinen Erdoğan, Türkiye'nin 53 yıldır bekletildiğini hatırlatarak, AB üyeliğinin artık Türkiye için bir öncelik teşkil etmediğini söyledi. Erdoğan, "Kaybeden siz olursunuz, Türkiye olmaz" ifadeleriyle Avrupa'nın tutumunu eleştirdi. Ayrıca Libya'daki petrol rezervlerinin değerlendirilmesi ve Sudan ile ilişkilerin güçlendirilmesi gibi konularda Türkiye'nin kararlı adımlar atmaya devam edeceğini belirtti.

1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

SON DAKİKA... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan F-35 mesajı: Trump'ın sözünü yerine getirmesini bekliyoruz

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
 

Konuyu görüntüleyenler

SosyalForum'a Hoş Geldiniz!

Sitemize henüz üye olmadınız mı? Binlerce güncel konuyu kaçırmamak, yorum yapmak ve sohbete katılmak için hemen aramıza katılın.

Şimdi Ücretsiz Üye Ol Hayır teşekkürler, ziyaretçi olarak okumaya devam edeceğim
🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?
    Üst