Cumhurbaşkanı Erdoğan, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, TBMM'de kabul edilen yeni yasayı terörle mücadelede tarihi bir adım olarak tanımladı. Törende mezun olan 5 bin 915 subay ve astsubayı tebrik eden Erdoğan, Türkiye'nin savunma sanayindeki kararlılığını vurguladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi'nde düzenlenen mezuniyet törenine katılarak yeni mezun olan subay ve astsubaylara hitap etti. Eğitim süreçlerini başarıyla tamamlayan 5 bin 915 personeli tebrik eden Erdoğan, mezunlar arasında 504 kadın subay ve astsubayın bulunmasının önemine dikkat çekti.
Konuşmasının merkezine TBMM'de kısa süre önce kabul edilen Terörsüz Türkiye yasasını alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu gelişmeyi ülkenin 40 yılına mal olan bir sorunu çözme yolunda atılmış tarihi bir adım olarak değerlendirdi. 467 oyla kabul edilen kanun teklifinin devlet ve millet iş birliğiyle kalıcı bir çözüm getireceğine inandığını belirten Erdoğan, sürece katkı sağlayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'a teşekkürlerini iletti.
Türkiye'nin bölgesel ve küresel ölçekteki stratejik konumuna da değinen Erdoğan, ülkenin yeni sistemin kutup başlarından biri olma hedefiyle hareket ettiğini ifade etti. Savunma sanayisinin yerli mühendislik ve kaynaklarla güçlendirildiğini belirten Cumhurbaşkanı, askeri caydırıcılığın stratejik ortaklıklarla desteklendiğini belirtti. Türkiye'nin çatışmaların barışçıl yollarla çözülmesi için aktif bir rol üstlendiğini vurgulayan Erdoğan, mezun olan gençlerin bu vizyonu daha ileriye taşıyacaklarına olan inancını dile getirdi. Bin yıldır bu topraklarda onurlu bir yaşam sürdüklerini hatırlatan Erdoğan, vatanın her karışının şehit ve gazilerin emaneti olduğunu sözlerine ekledi.
1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: TBMM'de kabul edilen kanun tarihi bir adımdır
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
ABD Başkanı Donald Trump'ın İran ordusuna yönelik iddialarına Tahran'dan sert yanıt geldi. İranlı yetkililer, ABD'nin hatalı istihbarat verileriyle yanlış hesaplamalar yaptığını savundu.