Neler yeni

🖼️ CV Fotoğrafı Nasıl Olmalı? Yapay Zeka (AI Headshot) Görselleri Uygun mu?

Sosyal_Eğitim

Moderator
Moderator
Kategori Mod.
Editör
Üretici
İşin Aslı Nereye Gidiyor Bu Durum?

CV'nizin sağ üst köşesinde yer alan o küçük fotoğraf, İK yöneticisinin sizin hakkınızda edineceği o ilk bilinçaltı saniyeyi (İlk İzlenim) belirler. Düğün fotoğraflarını, tatil özçekimlerini CV'ye koyma devri çoktan kapandı.

Gözden Kaçırdığımız Detaylar ve Madalyonun Diğer Yüzü

Son dönemde yapay zeka araçları (Remini vb.) sıradan bir ev fotoğrafınızı alıp takım elbiseli, lüks plaza arka planlı kusursuz kurumsal vesikalıklara (AI Headshot) dönüştürüyor. Ancak bu fotoğraflar bazen o kadar pürüzsüz ve yapay duruyor ki, mülakata girdiğinizde gerçek yüzünüzle uyuşmayıp güven sarsabiliyor.

Benim Naçizane Yaklaşımım ve Önerilerim

• CV'nize kesinlikle ciddiyetsiz, arka planı karmaşık fotoğraflar koymayın. Arkası düz, nötr renkli, hafif tebessüm ettiğiniz profesyonel bir portre fotoğrafı her zaman en doğrusudur.
• Yapay zeka fotoğrafları kullanacaksanız, gerçek yüz hatlarınızı, göz renginizi aşırı değiştirmeyen, dijital plastik bebek gibi durmayan en doğal filtre derecelerini tercih edin.

Siz Ne Düşünüyorsunuz? Gelin Tartışalım

Değerli Sosyal Forum sakinleri; siz özgeçmişinizde fotoğraf kullanıyor musunuz? Yapay zeka üretimi kurumsal fotoğraflar sizce mülakatlarda elenme sebebi mi?

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?