Neler yeni

📜 CV'deki Boşluklar (Career Gap) Mülakatta İK'ya Nasıl Açıklanır?

Sosyal_Eğitim

Moderator
Moderator
Kategori Mod.
Editör
Üretici
İşin Aslı Nereye Gidiyor Bu Durum?

Hayat her zaman düz bir çizgi değildir; bazen tükenmişlikten, bazen hastalık, askerlik veya tamamen kişisel nedenlerden dolayı işe 6 ay veya 1 yıl ara verebiliriz. CV'nizdeki bu boş tarih aralıkları mülakatta İK'nın gözüne anında çarpar ve sorgulanır.

Gözden Kaçırdığımız Detaylar ve Madalyonun Diğer Yüzü

Adaylar bu boşlukları gizlemek için yalan tarihler yazarak büyük bir risk alırlar (Referans kontrolünde yalan anında patlar). Veya 'iş bulamadım evde yattım' diyerek elenme potasına girerler. Oysa o boşluğu bir gelişim dönemi olarak satmak mümkündür.

Benim Naçizane Yaklaşımım ve Önerilerim

• Asla yalan söylemeyin, dürüst olun; ancak durumu pasif bir dille değil aktif satarak anlatın: 'O dönemde kariyerime bilinçli bir ara verdim, kendimi şu teknolojilerde geliştirdim, sertifikalar aldım ve taze bir enerjiyle sektöre dönmeye hazırım' deyin.
• Eğer ailevi veya sağlık nedenleriyle ara verdiyseniz detaylara girmeden 'Kişisel bir sağlık/aile durumunu başarıyla atlattım ve şu an tam zamanlı odaklanmaya hiçbir engelim yok' diyerek konuyu kapatın.

Siz Ne Düşünüyorsunuz? Gelin Tartışalım

Değerli Sosyal Forum sakinleri; CV'nizde hiç çalışmadığınız boşluk dönemleri var mı? Mülakatlarda bu durum önünüze bir engel olarak çıkarıldı mı?

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?