Neler yeni

📋 CV'ye Eklenecek Referans Listesi Nasıl Seçilmeli? Kritik İzin Kuralları

Sosyal_Eğitim

Moderator
Moderator
Kategori Mod.
Editör
Üretici
Aramıza Katıl! Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
İşin Aslı Nereye Gidiyor Bu Durum?

Mülakatları geçtiniz ve İK son aşamada sizden 'Referans Kontrolü' için 3 isim istedi. CV'nizin en altına yazdığınız o isimler, sizin kaderinizi belirler; çünkü kurumsal şirketler o insanları arayıp sizin hakkınızda dürüst yorumlar talep eder.

Gözden Kaçırdığımız Detaylar ve Madalyonun Diğer Yüzü

En büyük hata, haberi olmadan eski müdürünüzü veya bir hocayı referans listesine yazmaktır. İK o insanı aniden aradığında 'Ben öyle birini hatırlamıyorum' veya 'Kendisiyle sorunlu ayrıldık' cevabı gelirse iş teklifiniz anında çöpe gider.

Benim Naçizane Yaklaşımım ve Önerilerim

• Referans listesine yazacağınız kişileri önceden mutlaka arayın, durumu anlatın ve 'Sizin isminizi referans olarak yazabilir miyim, müsaade var mıdır?' diye izin alın. Onay aldıktan sonra onları mülakat süreçleriniz hakkında bilgilendirin.
• Mevcut çalıştığınız iş yerinden gizlice iş arıyorsanız referans listesine o anki müdürünüzü sakın yazmayın; bunun yerine geçmiş işlerinizdeki yöneticileri veya üniversitedeki bölüm başkanlarınızı tercih edin.

Siz Ne Düşünüyorsunuz? Gelin Tartışalım

Değerli Sosyal Forum sakinleri; referans kontrolü yüzünden işi son anda kaçıran veya referansı sayesinde işe giren var mı? Liste nasıl oluşturulmalı?

Konuyu görüntüleyenler

SosyalForum'a Hoş Geldiniz!

Sitemize henüz üye olmadınız mı? Binlerce güncel konuyu kaçırmamak, yorum yapmak ve sohbete katılmak için hemen aramıza katılın.

Şimdi Ücretsiz Üye Ol Hayır teşekkürler, ziyaretçi olarak okumaya devam edeceğim

💡 En çok hangi alandaki konular ilginizi çekiyor?

• Güncel Gündem & Haberler

• Teknoloji & Yapay Zeka

• Bilim, Kültür & Tarih

• Eğlence, Magazin & Yaşam

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
SON DAKİKA MAGAZİN

Magazin Dünyasının En Sıcak Gelişmeleri

Ünlüler, özel haberler, flaş iddialar ve gündeme damga vuran magazin gelişmeleri tek tıkla cebinizde.

Hemen Keşfet
🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?