- Katılım
- 26 May 2026
- Mesajlar
- 30,620
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
DEİK Başkanı Nail Olpak, Brüksel'de yaptığı açıklamada Türkiye ve AB arasındaki ekonomik bağların güçlendirilmesi gerektiğini belirtti. Türk ürünlerinin Avrupa sanayisine entegrasyonunun önemine dikkat çekti.
Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak, Brüksel'de gerçekleştirdiği temaslarda Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki ekonomik işbirliğinin derinleştirilmesi çağrısında bulundu. Olpak, Türkiye'de üretilen malların yeni kotalar veya ticari engellerle karşılaşmadan Avrupa sanayi ekosistemine dahil edilmesi gerektiğini vurguladı.
Bu entegrasyonun Avrupa'nın genel dayanıklılığını ve küresel rekabet gücünü doğrudan artıracağını ifade eden Olpak, iki taraf arasındaki ekonomik bağların stratejik önemine dikkat çekti. Türkiye'nin üretim kapasitesinin Avrupa pazarı için tamamlayıcı bir unsur olduğunu belirtti.
1 kaynak ve 3 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
DEİK Başkanı Olpak'tan Brüksel'de Türkiye-AB ekonomik işbirliğini güçlendirme çağrısı
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Türkiye, Pakistan ve Suudi Arabistan arasında imzalanan savunma anlaşması kapsamında kurulan komite Riyad'da bir araya geldi. Anlaşmanın onay süreci için TBMM'ye sunulması planlanıyor.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İranlı mevkidaşı Abbas Arakçi ile telefonla görüştü. Görüşmede bölgesel gelişmeler ve çözüm yolları değerlendirildi.