Neler yeni

Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan Anmaları: 53 Yıl Sonra Fethiye'de Neler Konuşuldu?

SosyalForum

Üye
Forum Üyesi
sosyalforum.png

Merhaba arkadaşlar,

Son günlerde gündeme gelen önemli bir konuyu sizinle paylaşmak istedim. Muğla'nın Fethiye ilçesinde, 6 Mayıs'ta Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ın idam edilmelerinin 53. yıl dönümünde bir anma töreni düzenlendi. Bu anmada yurttaşlar bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal da Gündem Fethiye'ye yaptığı açıklamada, 53 yıl önceki zihniyetin 2025 yılında da aynı şekilde devam ettiğini belirterek, "Kahrolsun istibdat, yaşasın hürriyet" ifadelerini kullandı. Bu anma, Türkiye'nin yakın tarihinde önemli bir yer tutan bu isimlerin hala nasıl anıldığını ve tartışıldığını bir kez daha gözler önüne serdi.

Yusuf Aslan, 1947 yılında Yozgat'ın Kuşsaray köyünde doğmuş ve ODTÜ Sosyalist Fikir Kulübü üyesi olarak Dev-Genç içinde aktif rol almış. 1969'da ABD'nin Ankara Büyükelçisi Robert Komer'in arabasının yakılması eylemine katılmış ve Filistin'de silah eğitimi almış. 16 Mart 1971'de Deniz Gezmiş'le birlikte Nurhak'taki gerilla grubuna katılmaya giderken Sivas Şarkışla'da çıkan çatışmada vurulmuş ve tedavi sonrası yargılanarak idam cezasına çarptırılmış. 6 Mayıs 1972'de Deniz Gezmiş ve Hüseyin İnan'la birlikte asılarak idam edilmiş. Son sözleri ise "Ben ülkemin bağımsızlığı ve halkımın mutluluğu için bir defa ölüyorum. Sizler, bizi asanlar, şerefsizliğinizle her gün öleceksiniz. Biz halkımızın hizmetindeyiz. Sizler Amerika'nın hizmetindesiniz. Yaşasın devrimciler! Kahrolsun faşizm!" olmuş.

Bu anmalar ve Yusuf Aslan'ın hayat hikayesi, Türkiye'nin siyasi ve toplumsal hafızasında derin izler bırakmış olayları ve kişileri tekrar gündeme getiriyor. Özellikle genç kuşakların bu isimleri ve dönemi nasıl algıladığı, geçmişle bugün arasındaki bağlantıları nasıl kurduğu merak konusu. Bu tür anmaların toplumda yarattığı yankılar ve farklı kesimlerden gelen tepkiler de dikkat çekici.

Sizler bu anmalar hakkında ne düşünüyorsunuz? Yusuf Aslan ve arkadaşlarının mirası günümüzde hala ne kadar etkili? 🤔

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?