Neler yeni

Depozito Yönetim Sistemi'nde kullanıcı sayısı 3 milyonu aştı

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
Katılım
26 May 2026
Mesajlar
18,110
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Aramıza Katıl! Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
fda50a838faa9aa5716812d3b18f073b23ee850d2a005a5e523ab56cfcbb79e6.webp


Türkiye genelinde uygulanan Depozito Yönetim Sistemi'ne katılım hızla artıyor. Vatandaşlar iade ettikleri ambalajlar karşılığında kazandıkları teşvikleri günlük harcamalarında kullanabiliyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesinde yürütülen Depozito Yönetim Sistemi (DOA), geri dönüşüm alışkanlıklarını teşvik etmeye devam ediyor. 1 Temmuz tarihinde başlayan ulusal entegrasyon süreciyle birlikte sistem, ülke genelinde daha geniş bir kapsama ulaştı. Güncel verilere göre, sisteme kayıtlı kullanıcı sayısı 3 milyon seviyesine yükseldi.

Sisteme yönelik ilginin en yüksek olduğu şehirler arasında İstanbul, İzmir ve Antalya başı çekiyor. Bu bölgelerde hem iade noktalarının kullanım oranları hem de sisteme dahil olan vatandaş sayısı diğer illere göre daha yüksek seyrediyor. Kullanıcılar, iade ettikleri her uygun ambalaj için 1 lira değerinde teşvik kazanıyor. Elde edilen bu tutarlar, DOA Cüzdan uygulamasına aktarılarak vatandaşların kullanımına sunuluyor.

Biriken bakiyeler; alışverişlerde, fatura ödemelerinde veya banka hesaplarına transfer edilerek nakit çekim işlemlerinde değerlendirilebiliyor. Finansal teşviklerin yanı sıra, geri dönüşüm bilincini artırmak amacıyla "100 bin Ambalaj Challenge" gibi çeşitli projeler de yürütülüyor. Bakanlık, gelecek dönemde sistemin kullanım alanlarını genişleterek ambalaj iadesini günlük yaşamın kalıcı ve kolay bir parçası haline getirmeyi hedefliyor. Farklı kampanya modelleriyle katılımın daha da artırılması planlanıyor.

1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Depozito sistemine yoğun ilgi: Kullanıcı sayısı 3 milyona ulaştı

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

Škoda'nın ikonik modeli Octavia, modern dönemdeki 30. yılını geride bırakıyor. Dört nesildir üretilen araç, toplamda 7,9 milyon adetlik satış başarısına ulaştı.
 

Konuyu görüntüleyenler

💡 En çok hangi alandaki konular ilginizi çekiyor?

  • Güncel Gündem & Haberler

  • Teknoloji & Yapay Zeka

  • Bilim, Kültür & Tarih

  • Eğlence, Magazin & Yaşam


Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
SON DAKİKA MAGAZİN

Magazin Dünyasının En Sıcak Gelişmeleri

Ünlüler, özel haberler, flaş iddialar ve gündeme damga vuran magazin gelişmeleri tek tıkla cebinizde.

Hemen Keşfet
🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?
    Üst