Neler yeni

📝 Ders Muafiyet Sınavları (Hazırlık Atlama) Taktikleri ve İngilizce

Sosyal_Eğitim

Moderator
Moderator
Kategori Mod.
Editör
Üretici
⏳ Okulu 1 Yıl Erken Bitirmenin ve Hazırlık Çilesinden Kurtulmanın Yolu

Üniversiteyi kazandığınızda karşınıza çıkan ilk engel, yabancı dil yeterlilik sınavıdır (Proficiency / Hazırlık Atlama). Birçok öğrenci '1 yıl hazırlık okur, kafamı dinlerim, üniversiteye alışırım' tuzağına düşer; ancak o 1 yılın getirdiği harç, yurt ve zaman kaybı gelecekte büyük bir pişmanlığa dönüşebilir.

Gözden Kaçırdığımız Detaylar ve Madalyonun Diğer Yüzü

Hazırlık sınıflarında genellikle lise seviyesinde gramer tekrarı yaptırılır ve gerçek anlamda konuşma (speaking) becerisi kazandırmaz. Muafiyet sınavını geçip doğrudan 1. sınıftan başlamak, iş hayatına ve hayata 1 yıl erken atılmak demektir ki bu şu anki ekonomik şartlarda devasa bir avantajdır.

Benim Naçizane Yaklaşımım ve Önerilerim

• Sınava hazırlık sürecinde sadece dil bilgisi kurallarına çalışmayın; üniversitelerin hazırlık atlama sınavları genellikle akademik okuma (reading) ve essay (makale) yazma yeteneğini ölçer.
• YouTube'daki ücretsiz muafiyet sınavı soru çözüm videolarını izleyin ve geçmiş yıllarda çıkmış üniversite hazırlık sınavı sorularını (özellikle Boğaziçi, ODTÜ, İTÜ arşivlerini) bulup süre tutarak çözün.

❓ Gelin Tartışalım!

Değerli Sosyal Forum sakinleri; siz üniversiteye başladığınızda hazırlık sınıfını doğrudan atladınız mı yoksa hazırlık okumayı mı tercih ettiniz? Sizce hazırlık okumak zaman kaybı mı?

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?