Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
Didim Belediyesi, Akköy'deki fidanlığında yetiştirdiği bitkileri kent genelindeki peyzaj çalışmalarında kullanıyor. Belediye Başkanı Hatice Gençay, yerel üretimin Didim'in güzelleştirilmesine doğrudan katkı sunduğunu belirtti.
Aydın'ın Didim Belediyesi, kendi bünyesinde kurduğu Akköy Tıbbi Aromatik Bitkiler ve Süs Bitkileri Fidanlığı aracılığıyla kent estetiğine yönelik önemli bir adım atıyor. Belediye ekipleri, fidanlıkta mevsim koşullarına uygun olarak yetiştirilen çiçek ve süs bitkilerini, ilçenin dört bir yanındaki yeşil alanlara taşıyarak peyzaj çalışmalarında değerlendiriyor.
Parklardan meydanlara, yol kenarlarından sosyal yaşam alanlarına kadar pek çok noktada gerçekleştirilen düzenlemelerde, tamamen belediyenin kendi imkanlarıyla ürettiği bitkiler kullanılıyor. Bu uygulama sayesinde hem dışa bağımlılık azaltılıyor hem de kentin yeşil dokusu yerel kaynaklarla zenginleştiriliyor.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay, fidanlıkta yürütülen üretim faaliyetlerinin kent genelindeki peyzaj projelerine büyük bir ivme kazandırdığını vurguladı. Gençay, "Üretimimizi geliştirerek değerlendirmeye devam ediyoruz" diyerek, kendi üretimlerini Didim'in güzelliğine dönüştürmekten duydukları memnuniyeti dile getirdi. Belediye yönetimi, önümüzdeki dönemde de üretim kapasitesini artırarak ilçenin farklı noktalarında bu bitkileri kullanmaya devam etmeyi hedefliyor. Bu çalışma, Didim'in çevresel düzenlemelerinde sürdürülebilir bir model oluşturmayı amaçlıyor.
1 kaynak ve 3 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Didim Belediyesi kendi üretimiyle kenti güzelleştiriyor
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Japonya'nın Shin-Kanuma İstasyonu'nda ray kenarında temizlik yapan dört işçi, ekspres trenin çarpması sonucu yaşamını yitirdi. Olayla ilgili başlatılan incelemeler sürüyor.