Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
Aydın'ın Didim ilçesinde bir çiftliğe düzenlenen operasyonda, kaçak tütünün yanı sıra uyuşturucu hap imalatında kullanılan çok sayıda malzeme ele geçirildi. Olayla ilgili bir kişi gözaltına alınırken, bir şüphelinin yakalanması için çalışma başlatıldı.
Aydın'ın Didim ilçesinde jandarma ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, uyuşturucu madde imalatı yapıldığı belirlenen bir çiftlik baskınla ele geçirildi. Didim Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen çalışmalar, Fevzipaşa Mahallesi'ndeki 27 dönümlük bir arazide gerçekleştirildi.
Başlangıçta kaçak tütün üretimine yönelik başlatılan aramalarda, ekipler yaklaşık 700 kilogram kıyılmış tütün, binlerce makaron ve sigara sarma makineleriyle karşılaştı. Ancak incelemelerin derinleştirilmesiyle birlikte, çiftliğin uyuşturucu imalathanesine dönüştürüldüğü anlaşıldı. Yapılan detaylı aramalarda, uyuşturucu yapımında kullanıldığı değerlendirilen 70 kilogram ham madde ile yaklaşık 1 milyon adet hap kapsülü ele geçirildi.
Olay yerinde ayrıca uyuşturucu üretiminde kullanılan özel düzenekler, hassas tartılar ve çeşitli ateşli silahlar bulundu. Geniş bir alana yayılan suç unsurları nedeniyle bölgeye takviye jandarma ekipleri ve Olay Yeri İnceleme Timi sevk edildi. Çiftlikte yapılan kapsamlı incelemeler sonucunda, Besim Bıçakçı isimli şüpheli gözaltına alındı. Operasyon sırasında kaçtığı belirlenen Cenk Bıçakçı'nın yakalanması için ise geniş çaplı arama çalışmaları devam ediyor. Didim Cumhuriyet Başsavcılığı, ele geçirilen maddelerin laboratuvar analizlerini sürdürürken, olayın tüm bağlantılarını ortaya çıkarmak için çok yönlü bir soruşturma yürütüyor.
1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Didim’de zehir tacirlerine dev operasyon: Çiftlikte sentetik hap imalathanesi ele geçirildi
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde otomobilin çarptığı 53 yaşındaki kadın yaşamını yitirdi. Kaza anı güvenlik kameralarına yansırken sürücü gözaltına alındı.