Neler yeni

Dış ticarette denetimler 8,9 milyar liralık cezayı beraberinde getirdi

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
95dad58ae35715f305f48e92603b92ab75113ec83b08cad1c648e480c15150dd.webp

Ticaret Bakanlığı tarafından yürütülen dış ticaret denetimlerinde yılın ilk yedi ayında önemli bir artış kaydedildi. İleri veri analitiği yöntemleriyle yapılan incelemeler sonucunda toplam 8,9 milyar liralık ek tahakkuk ve ceza kararı alındı.

Ticaret Bakanlığı, vergi kayıplarının önüne geçmek amacıyla dış ticaret alanındaki denetim faaliyetlerini yoğunlaştırdı. Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirilen çalışmalarda, ileri veri analitiği teknikleri kullanılarak riskli alanlar tespit edildi. Bu kapsamda 3 bin 223 firmanın 19 bin 638 beyannamesi detaylı bir şekilde incelendi.

Yapılan ikincil kontroller neticesinde 7,2 milyar lira tutarında ek tahakkuk ve ceza uygulanırken, 145 firmaya yönelik gerçekleştirilen sonradan kontrol denetimlerinde ise 1,7 milyar liralık ek yaptırım belirlendi. Yılın ilk yedi ayını kapsayan toplam ceza miktarı 8,9 milyar liraya ulaştı. Söz konusu rakamın, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 29 oranında artış gösterdiği bildirildi.

1 kaynak ve 6 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

AJet, 12-27 yaş aralığındaki yolcuları için yurt dışı uçuşlarında yüzde 20 indirim kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında biletler sadece mobil uygulama üzerinden temin edilebiliyor.

Türkiye, 196 ülkenin onayıyla COP31 iklim konferansına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Antalya'da düzenlenecek zirve öncesinde Çevre Bakanı Murat Kurum yoğun diplomatik temaslarını sürdürüyor.

Gıda ve yem ürünlerinin ithalat kontrollerini yapmaya yetkili kurumlar listesi güncellendi. Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, resmi denetim yapabilecek birimler arasına eklendi.

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?