Neler yeni

Dışişleri Bakanlığı'ndan AB'nin Kıbrıs kararına sert tepki

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
Aramıza Katıl! Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
348f2fc825e2e9b04a2e2582dabf5cbc95edb830b298c90993938925a143e8d1.webp

Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Parlamentosu'nun Güney Kıbrıs'ta Türk Silahlı Kuvvetleri'ni hedef alan bir anıta bütçe ayırma tavsiyesini eleştirdi. Bakanlık, AB'nin Rum propagandasına alet olmasının barış sürecine zarar verdiğini vurguladı.

Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Parlamentosu Kadın Hakları ve Cinsiyet Eşitliği Komisyonu tarafından 2027 AB bütçesine ilişkin hazırlanan görüşe yazılı bir açıklamayla tepki gösterdi. Söz konusu görüşte, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik iftira içerikli bir anıt inşa etmesi için kaynak ayrılmasının tavsiye edildiği belirtildi.

Bakanlık açıklamasında, 1974 Kıbrıs Barış Harekatı'nın Ada'ya barış getirdiği vurgulanarak, Rum tarafının iddialarının tarihi gerçekleri çarpıttığı ifade edildi. AB kurumlarının Kıbrıs meselesinde tarafsızlık ve adalet ilkelerinden uzaklaştığına dikkat çekilen açıklamada, bu tür adımların toplumlar arası güveni zedelediği kaydedildi.

Türkiye, AB yetkililerine Türkiye'yi birlikten uzaklaştırmayı hedefleyen çevrelerin aracı haline gelmemeleri konusunda uyarıda bulundu. Rum tarafının propagandasına destek veren bu yaklaşımın, Kıbrıs meselesinin çözümüne katkı sağlamaktan uzak olduğu ve bölgedeki barış ortamını olumsuz etkilediği belirtildi. Bakanlık, AB'yi daha yapıcı ve adil bir tutum sergilemeye davet etti.

1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

MKE A.Ş. ve Mısır Askeri Üretim Bakanlığı, savunma sanayii alanında stratejik bir iş birliği mutabakatı imzaladı. Ortak üretim hedeflenen anlaşmanın detayları Bosna-Hersek'teki bir fuarda netleşti.

MİT Başkanı İbrahim Kalın, Yunan mevkidaşı Themistoklis Demiris ile Atina'da bir araya gelerek bölgesel güvenlik ve istihbarat iş birliğini görüştü. İki yetkili, terör ve organize suçlarla mücadele konusunda stratejik iş birliğini artırma kararı aldı.

Konuyu görüntüleyenler

💡 En çok hangi alandaki konular ilginizi çekiyor?

• Güncel Gündem & Haberler

• Teknoloji & Yapay Zeka

• Bilim, Kültür & Tarih

• Eğlence, Magazin & Yaşam

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
SON DAKİKA MAGAZİN

Magazin Dünyasının En Sıcak Gelişmeleri

Ünlüler, özel haberler, flaş iddialar ve gündeme damga vuran magazin gelişmeleri tek tıkla cebinizde.

Hemen Keşfet
🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?