Neler yeni

Dışişleri Bakanlığı'ndan Avrupa Parlamentosu'na sert tepki

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
Aramıza Katıl! Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
f59136bb230a3f20cbbbeaa18f0be6daf68e1a57a527b272abe9bcd42bc70d83.webp

Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Parlamentosu'nun Türk Silahlı Kuvvetleri'ni hedef alan girişimlerini tarihi gerçeklerin çarpıtılması olarak nitelendirdi. Bakanlık, AB kurumlarını Rum tarafının propagandasına alet olmamaya çağırdı.

Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Parlamentosu bünyesinde gündeme gelen ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ni hedef alan iddialara karşı yazılı bir açıklama yayımladı. Bakanlık, Avrupa Parlamentosu Kadın Hakları ve Cinsiyet Eşitliği Komisyonu'nun, 2027 AB bütçesine ilişkin görüşünde Güney Kıbrıs Rum Yönetimi tarafından inşa edilmesi planlanan sözde bir anıta kaynak ayrılmasını tavsiye etmesine sert tepki gösterdi.

Yapılan açıklamada, 1974 Kıbrıs Barış Harekatı'nın Kıbrıs Türk halkının varlığını koruduğu ve Ada'ya yarım asrı aşkın süredir barış getirdiği hatırlatıldı. Rum tarafının iddialarının tarihi gerçekleri çarpıttığı ve siyasallaştırdığı belirtilen metinde, AB kurumlarının tarafsızlık ilkelerinden uzaklaştığı vurgulandı. Bakanlık, AB yetkililerini Rum tarafının propagandasına alet olmamaları konusunda uyararak, bu tür adımların toplumlar arası güveni zedelediğini ifade etti. Türkiye, AB'yi çözüm sürecine katkı sunmaya ve tarafsız bir tutum sergilemeye davet etti.

1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Türkiye'den AP'ye tepki: Tarihi gerçekler çarpıtılıyor

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

Bayraktar Akıncı TİHA, LGK-82 lazer güdüm kiti ve Gözde güdüm kiti ile gerçekleştirilen mühimmat atış testlerini başarıyla tamamladı. Testlerde, zırhlı araçlar ve hareketli hedefler tam isabetle vuruldu.

Popüler yapay zeka sohbet robotu ChatGPT'ye Perşembe günü erişim sorunları yaşandı. Kullanıcılar mobil uygulama ve internet sitesinde hata mesajlarıyla karşılaştı.

Konuyu görüntüleyenler

💡 En çok hangi alandaki konular ilginizi çekiyor?

• Güncel Gündem & Haberler

• Teknoloji & Yapay Zeka

• Bilim, Kültür & Tarih

• Eğlence, Magazin & Yaşam

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
SON DAKİKA MAGAZİN

Magazin Dünyasının En Sıcak Gelişmeleri

Ünlüler, özel haberler, flaş iddialar ve gündeme damga vuran magazin gelişmeleri tek tıkla cebinizde.

Hemen Keşfet
🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?