Neler yeni

Diyarbakır'da kuduz vakası: 3 yaşındaki çocuk tedavi altına alındı

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
Katılım
26 May 2026
Mesajlar
4,932
Tepkime puanı
0
Puanları
0
369654fc3e00851d8178df86267f71af44933f3c35a4555e09964e71f703f3dd.webp


Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bir kedi tarafından ısırılan 3 yaşındaki çocuğa kuduz teşhisi konuldu. Valilik, bölgede geniş çaplı sağlık taraması ve önleyici tedbirlerin başlatıldığını açıkladı.

Diyarbakır'ın Sur ilçesine bağlı Büyükadı Köyü'nde yaşayan 3 yaşındaki N.K. isimli çocuk, sokak kedisi tarafından dudağından ısırıldı. Olayın ardından hastaneye götürülen çocuk, ilk müdahalenin ardından evine gönderildi. Ancak yaklaşık dört ay sonra, 10 Ağustos tarihinde yüksek ateş, huzursuzluk ve bunaltı şikayetleriyle tekrar hastaneye başvurdu. Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi altına alınan çocuğun durumu kötüleşince entübe edildi.

Yapılan tetkikler sonucunda 13 Ağustos 2026 tarihinde çocuğun kuduz olduğu laboratuvar testleriyle doğrulandı. Gelişmeler üzerine Diyarbakır Valiliği, bölgede acil durum önlemlerinin alındığını duyurdu. Valilik açıklamasında, İl Sağlık Müdürlüğü ve Sur İlçe Sağlık Müdürlüğü ekiplerinin bölgede filyasyon ve temaslı tarama çalışmalarına başladığı belirtildi. Kuduz riski taşıyan kişilerle temas ettiği belirlenen vatandaşlara ise kuduz profilaksisi uygulanmaya başlandı.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, bölgedeki sahipsiz hayvanlara yönelik saha çalışmalarını hızlandırırken, ilgili belediyeler de konu hakkında bilgilendirildi. Bölge halkına yönelik bilgilendirme ve eğitim faaliyetlerinin sürdüğü ifade edilirken, sürecin Valilik koordinasyonunda titizlikle takip edildiği vurgulandı. Yetkililer, kuduz riskine karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiğini hatırlatarak, sahipsiz hayvanlarla temas durumunda vakit kaybetmeden sağlık kuruluşlarına başvurulması gerektiğinin altını çizdi.

1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Kedinin ısırdığı 3 yaşındaki kız çocuğu kuduz oldu! Valilik: “Filyasyon, temaslı taraması ve sağlık kontrolleri başlatıldı”

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

İstanbul'da etkisini gösteren şiddetli fırtına nedeniyle bir iş yeri tabelası turist minibüsünün üzerine düştü. Olayda can kaybı yaşanmazken, yetkililer fırtınanın önümüzdeki günlerde de süreceği konusunda uyarılarda bulundu.
 

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?
    Üst