Neler yeni

DOA ile 17 günde 33 milyon ambalaj toplandı

SosyalForum

Üye
Forum Üyesi
doa-2473187.jpg

Depozito Yönetim Sistemi (DOA) ile Rekor Başlangıç: 17 Günde 33 Milyon Ambalaj Toplandı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 1 Temmuz 2024 tarihinde ülke genelinde uygulamaya konulan Depozito Yönetim Sistemi (DOA) kapsamında elde edilen ilk verileri kamuoyuyla paylaştı. Bakan Kurum'un açıklamasına göre, sistemin hayata geçirilmesinden bu yana geçen 17 günlük kısa süre içerisinde, vatandaşların yoğun katılımıyla 33 milyondan fazla içecek ambalajının toplanarak geri dönüşüm sürecine kazandırıldığı bildirildi. Bu rakam, sistemin başlangıç aşamasındaki başarısını ve çevresel sürdürülebilirliğe katkı potansiyelini gözler önüne serdi.

Türkiye'nin döngüsel ekonomi hedeflerine ulaşmasında kritik bir rol oynaması beklenen Depozito Yönetim Sistemi, içecek ambalajlarında depozito uygulaması getirerek atık miktarını azaltmayı ve geri dönüşüm oranlarını önemli ölçüde artırmayı hedeflemektedir. Sistem, tüketicilerin depozitolu ürünleri satın alırken ödedikleri depozito bedelini, boş ambalajları belirlenen iade noktalarına teslim etmeleri halinde geri almalarına imkan tanımaktadır. Bakan Kurum, ilk 17 günlük performansın, vatandaşların sisteme gösterdiği yoğun ilgiyi ve yükselen çevre bilincini açıkça ortaya koyduğunu ifade etti.

Elde edilen bu başarılı başlangıç, Depozito Yönetim Sistemi'nin kısa vadede çevre kirliliğinin azaltılmasına ve doğal kaynakların korunmasına önemli katkılar sağlayacağının güçlü bir işareti olarak değerlendirilmektedir. Bakanlık yetkilileri, sistemin uzun vadede ülke ekonomisine de pozitif etkiler yaratacağını, ham madde ihtiyacını azaltacağını ve ambalaj atıklarının yönetimi konusunda kapsamlı bir dönüşüm başlatacağını belirtmektedir. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, DOA'nın yaygınlaşması ve etkinliğinin artırılması için çalışmalarını titizlikle sürdürmektedir.

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?