Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
Doğu Karadeniz Tekstil ve Ayakkabı Kümelenmesi UR-GE Projesi kapsamında Paris'teki Premiere Vision Fuarı'na çıkarma yapıldı. Bölge firmaları, uluslararası pazarlara açılmak ve yeni üretim teknolojilerini gözlemlemek amacıyla fuarda temaslarda bulundu.
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) öncülüğünde yürütülen Doğu Karadeniz Tekstil ve Ayakkabı Kümelenmesi UR-GE Projesi, bölge firmalarını uluslararası arenaya taşımaya devam ediyor. Bu kapsamda Trabzon, Giresun ve Ordu'dan gelen tekstil, hazır giyim ve deri mamulleri üreticileri, dünyanın en prestijli moda etkinliklerinden biri olan Premiere Vision Paris Fuarı'nı ziyaret etti.
Fuar ziyareti sırasında bölge temsilcileri; kumaş, iplik, deri, aksesuar ve akıllı üretim teknolojileri gibi sektörün farklı alt gruplarındaki yenilikleri yakından inceleme fırsatı buldu. Katılımcı firmalar, uluslararası pazarlardaki yeni eğilimleri gözlemlerken potansiyel iş ortaklarıyla da görüşmeler gerçekleştirdi. Heyet, fuar alanında bulunan Türkiye standında İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği yetkilileriyle bir araya gelerek sektörün geleceğine dair değerlendirmelerde bulundu.
Ziyareti değerlendiren TTSO Başkanı Erkut Çelebi, Doğu Karadeniz'in tekstil ve ayakkabı sektöründe ciddi bir üretim potansiyeline sahip olduğunu vurguladı. Çelebi, UR-GE Projesi ile firmaların ihracat kapasitelerini artırmayı ve küresel pazarlarda daha görünür kılmayı amaçladıklarını ifade etti. Çelebi, "Firmalarımızın küresel rekabet gücünü artırmayı hedefliyoruz" diyerek, bu tür uluslararası organizasyonların üretimdeki dönüşümü takip etmek adına kritik bir öneme sahip olduğunu belirtti.
Proje kapsamında önümüzdeki dönemde de firmaların yeni pazarlara ulaşması ve uluslararası ticaret bağlantılarını güçlendirmesi için faaliyetlerin süreceği açıklandı. Paris'teki temasların, bölge firmaları için yeni iş birliklerinin kapısını aralaması bekleniyor.
1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Doğu Karadeniz tekstil ve ayakkabı firmaları Paris’te küresel sektörle buluştu
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.