Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
İsrail güçleri, Doğu Kudüs'teki UNRWA Eğitim Merkezi'ne baskın düzenleyerek personeli tahliye etti. BM, bu müdahaleyi uluslararası hukuka aykırı olarak nitelendirdi.
İsrail güvenlik güçleri, Doğu Kudüs'ün Kalendiya bölgesinde bulunan Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'na (UNRWA) ait eğitim merkezine operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında merkezdeki tüm personel tahliye edilerek binaya girişleri yasaklandı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, söz konusu merkezin boşaltılması talimatını bizzat verdiğini duyurdu.
İsrail Dışişleri Bakanlığı, boşaltılan alanın eğitim ve sosyal kompleks olarak yeniden düzenleneceğini açıkladı. UNRWA ise bu müdahalenin uluslararası hukukla korunan BM tesislerine yönelik kabul edilemez bir adım olduğunu vurguladı. Ekim 2024'te İsrail Meclisi tarafından kabul edilen yasa, kurumun bölgedeki faaliyetlerini yasaklamıştı.
1 kaynak ve 6 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
İşgalci İsrail’den Doğu Kudüs’te skandal baskın: BM tesisine zorla girip binaya el koydular!
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
ABD Başkanı Donald Trump, Hürmüz Boğazı'ndaki mayınların temizlendiğini belirterek İran'a yeni mayın döşenmesi halinde sert karşılık verileceğini bildirdi. Bölgedeki faaliyetlerin ABD Uzay Kuvvetleri tarafından izlendiği vurgulandı.
Ermenistan Parlamentosu, Başbakan Nikol Paşinyan hükümetinin 2026-2031 yıllarını kapsayan yeni programını kabul etti. Programda Türkiye ve Azerbaycan ile ilişkilerin normalleştirilmesi öncelikli hedefler arasında yer alıyor.