Neler yeni

💵 Döviz Kazanıp TL Harcamak: Yerel Müşteriler vs Yabancı Müşteriler

Sosyal_Eğitim

Moderator
Moderator
Kategori Mod.
Editör
Üretici
egitim.png

İşin Aslı Nereye Gidiyor Bu Durum?

Kur dalgalanmalarının olduğu bu ekonomik iklimde, Türkiye'de yaşayıp yurt dışındaki müşteriye dolar veya euro bazlı fatura kesmek, bir freelancerın finansal olarak ulaşabileceği en muazzam konfor alanıdır. Gelir kalitesi bir anda katlanır.

Gözden Kaçırdığımız Detaylar ve Madalyonun Diğer Yüzü

Yabancı müşteri profesyoneldir, ne istediğini bilir ve emeğinize saygı duyar. Yerel küçük işletmeler ise genellikle çok düşük bütçelerle her şeye karışmak ister ve ödemeleri sürekli geciktirir. Ancak yabancı müşteri kapmak için de üst düzey dil ve global iletişim becerisi şarttır.

Benim Naçizane Yaklaşımım ve Önerilerim

• Sırf dil bariyeriniz var diye iç pazara hapsolup emeğinizi ucuza harcamayın; gerekirse yapay zeka çeviri araçlarını (Deepl) kullanarak global platformlarda (Freelancer, Fiverr) şansınızı sonuna kadar zorlayın.
• Yabancı müşterilerle çalışırken kültürel takvim farklılıklarına, çalışma saati (timezone) dengelerine saygı göstererek global iş disiplininizi en üst seviyede tutun.

Siz Ne Düşünüyorsunuz? Gelin Tartışalım

Değerli Sosyal Forum sakinleri; sizce yabancı müşterilerle çalışmanın iç pazara göre en büyük zorluğu ve en büyük avantajı nedir?

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?