Neler yeni

Dövme Mürekkeplerinde Bakteri Riski

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
0d2b98cb0fcb14194c9eec7e1b0790da08e270fb1033da9e34bbf7d28aceaeed.webp

ABD Gıda ve İlaç Dairesi tarafından yapılan bir araştırma, dövme mürekkeplerinin önemli bir kısmının bakteri içerdiğini ortaya koydu. Uzmanlar, steril olduğu iddia edilen ürünlerde dahi mikrop bulunabildiğine dikkat çekiyor.

Dövme ve kalıcı makyaj uygulamalarında kullanılan mürekkeplerin hijyen standartları, yapılan kapsamlı bir araştırmayla yeniden gündeme geldi. ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından 2018 ile 2024 yılları arasında gerçekleştirilen dört farklı çalışmanın verileri, sektördeki sterilizasyon süreçlerinin yetersizliğini gözler önüne serdi. Analiz edilen 259 adet hiç açılmamış mürekkep şişesinin yaklaşık üçte birinden fazlasında canlı bakteri kolonilerine rastlandı.

Araştırmanın en çarpıcı bulgularından biri, ambalaj üzerindeki steril ibaresinin güvenilirliğiyle ilgili oldu. Üzerinde steril olduğu belirtilen ürünlerin yüzde 30,5'inde bakteri tespit edilirken, bu ibareyi taşımayan ürünlerde oran yüzde 35,5 seviyesinde gerçekleşti. Bu durum, ürünlerin üretim ve dağıtım aşamalarındaki sterilizasyon süreçlerinin ciddi bir risk barındırdığını kanıtlıyor.

Genetik analizler sonucunda toplam 94 farklı bakteri türü tanımlandı. Uzmanlar, bu türlerin yaklaşık üçte birinin insan sağlığı üzerinde enfeksiyon riski oluşturabileceğini belirtiyor. Tespit edilen mikroplar, basit cilt enfeksiyonlarından daha ağır klinik tablolara kadar geniş bir yelpazede sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Her bakteri varlığının doğrudan enfeksiyonla sonuçlanmayacağını ifade eden uzmanlar, yine de üretim standartlarının acilen iyileştirilmesi gerektiği konusunda uyarıda bulunuyor. Dövme yaptırmayı düşünen bireylerin, kullanılan malzemelerin güvenilirliği konusunda daha dikkatli olması gerektiği vurgulanıyor.

1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Araştırma: Dövme mürekkeplerinde bakteri tehlikesi var

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

Ankara'nın Sincan ilçesinde bir kuyumcudan 580 bin lira değerinde altın çalan şüpheli, esnafın kovalamacası sonucu yakalandı. Gözaltına alınan şahıs polis merkezine götürüldü.

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?