Neler yeni

e-Okul sistemindeki uyarı mesajı hakkında merak edilenler

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
1cb5d06a091b7fead61e5753e80560bdae7f47d927f20851a234729606828da7.webp

Yeni eğitim dönemi öncesinde e-Okul sisteminde karşılaşılan uyarı mesajı velileri endişelendirdi. Uzmanlar, bu durumun genellikle geçici bir veri güncellemesinden kaynaklandığını belirtiyor.

Yeni eğitim ve öğretim yılının yaklaşmasıyla birlikte velilerin yoğun olarak kullandığı e-Okul sistemi, bazı kullanıcıların ekranına yansıyan Kayıtlı öğrenci sorgulanamaz uyarısıyla gündeme geldi. Özellikle ilkokul birinci sınıf ve ortaokul beşinci sınıfa başlayacak öğrencilerin velileri, bu mesajın ne anlama geldiğini ve bir sorun olup olmadığını sorguluyor.

Sistem üzerinde görülen bu ifade, öğrencinin kaydının silindiği veya sistemden düşürüldüğü anlamına gelmemektedir. Uzmanlar, bu uyarının genellikle sistemdeki veri güncellemeleri, senkronizasyon süreçleri veya geçici erişim kısıtlamaları nedeniyle ortaya çıktığını ifade ediyor. Özellikle adrese dayalı okul yerleştirme işlemlerinin yapıldığı yoğun dönemlerde, e-Kayıt ve e-Okul sistemleri arasındaki veri aktarımı sırasında kısa süreli teknik aksaklıklar yaşanması oldukça doğaldır.

Ayrıca, kesin kayıt işlemleri henüz tamamlanmamış olan öğrenciler için de benzer uyarı mesajları ekrana gelebilmektedir. Dolayısıyla, karşılaşılan bu durum öğrencinin sistemde kaydının bulunmadığı anlamına gelmez. Velilerin, sistemdeki güncelleme süreçlerinin tamamlanmasını beklemeleri ve süreçle ilgili resmi duyuruları takip etmeleri önerilmektedir. Sistemsel yoğunluklar azaldığında veya veri eşleşmeleri tamamlandığında, sorgulama işlemleri normal seyrinde devam edecektir. Bu tür teknik uyarılar, genellikle kısa süreli ve geçici nitelikteki dijital süreçlerdir.

1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

e-OKUL'DA “KAYITLI ÖĞRENCİ SORGULANAMAZ” NE DEMEK? Bu uyarıyı görenler dikkat!

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

Ankara'nın Sincan ilçesinde bir kuyumcudan 580 bin lira değerinde altın çalan şüpheli, esnafın kovalamacası sonucu yakalandı. Gözaltına alınan şahıs polis merkezine götürüldü.

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?