Neler yeni

Edirne'de alternatif tarım girişimi: Ahududu ve böğürtlen üretimi

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
Aramıza Katıl! Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
e964a0c54442e2a47748db3a0a72543774893b9683bbe01ea7680572925ff8c5.webp

Edirne'de alternatif ürün arayışıyla ahududu ve böğürtlen yetiştirmeye başlayan bir çiftçi, dolu felaketine rağmen üretim alanını genişletmeyi hedefliyor. Bölge iklimine uyum sağlayan ürünler, özellikle pastane ve dondurma sektöründen yoğun ilgi görüyor.

Edirne'de geleneksel tarım ürünlerine alternatif arayan bir üretici, televizyonda izlediği bir haberin ardından ahududu ve böğürtlen yetiştiriciliğine yöneldi. İlk denemelerinde başarılı sonuçlar alan çiftçi, zamanla üretim alanını büyüterek bahçesindeki fidan sayısını yüzlerce seviyesine çıkardı. Bahçesinde özellikle Polka ve Aksu Pembesi çeşitlerine yer veren üretici, Polka çeşidinin yılın büyük bölümünde verim sunması nedeniyle avantaj sağladığını belirtiyor.

Bu yıl yaklaşık 1 tonluk bir rekolte hedefleyen üretici, haziran ayında yaşanan dolu felaketiyle zor bir süreçten geçti. Bahçede yüzde 60 oranında hasara yol açan dolu yağışı, beklentilerin 300-400 kilogram seviyesine düşmesine neden oldu. Buna rağmen üçüncü yılda dönüm başına 1,5 ton verim hedefine ulaşmak için çalışmalarını sürdüren çiftçi, yeni fidan dikim alanları oluşturarak kapasitesini artırmayı planlıyor.

Ahududunun oldukça hassas bir meyve olduğunu vurgulayan üretici, ürünlerin dökülmemesi için iki günde bir hasat yapılması gerektiğini ifade ediyor. Bölge iklimine kısa sürede uyum sağlayan bitkiler, hastalık veya zararlılardan ciddi bir zarar görmüyor. Hasat edilen ürünler ise özellikle pastane ve dondurma işletmeleri tarafından tercih ediliyor. Mevcut durumda ürünlerini doğrudan köy içerisinde tüketicilere ulaştıran üretici, alternatif tarım arayışındaki diğer çiftçilere de bu üretim alanını tavsiye ediyor.

1 kaynak ve 6 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Edirne’de alternatif tarım: Ahududu ve böğürtlen üretimini genişletti

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

Netflix tarafından yayımlanan yeni bir belgesel, içerik ve güvenlik algısı nedeniyle eleştirilerin odağı oldu. Uzmanlar, yapımın hazırlık süreci ve kullanılan ifadeler konusunda çekincelerini dile getirdi.

Konuyu görüntüleyenler

💡 En çok hangi alandaki konular ilginizi çekiyor?

• Güncel Gündem & Haberler

• Teknoloji & Yapay Zeka

• Bilim, Kültür & Tarih

• Eğlence, Magazin & Yaşam

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
SON DAKİKA MAGAZİN

Magazin Dünyasının En Sıcak Gelişmeleri

Ünlüler, özel haberler, flaş iddialar ve gündeme damga vuran magazin gelişmeleri tek tıkla cebinizde.

Hemen Keşfet
🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?