- Katılım
- 26 May 2026
- Mesajlar
- 12,564
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
Edirne'de düzenlenen Yeşilay Gençler Türkiye Kürek Şampiyonası, 20 kulüpten 300 sporcunun katılımıyla tamamlandı. Farklı yaş kategorilerinde dereceye giren takımlara ödülleri takdim edildi.
Türkiye Kürek Federasyonu tarafından Edirne'de organize edilen Yeşilay Gençler Türkiye Kürek Şampiyonası, Meriç Nehri üzerindeki 100. Yıl Kürek Parkuru'nda gerçekleştirilen final yarışlarıyla sona erdi. Cuma günü başlayan eleme müsabakalarının ardından hafta sonu yapılan yarışlarla şampiyonlar belirlendi.
Organizasyona 20 farklı kulüpten yaklaşık 300 sporcu katılarak çeşitli yaş kategorilerinde kıyasıya mücadele etti. Yarışlar sonucunda 15 yaş altı erkek ve kadın kategorilerinde Fenerbahçe zirveye yerleşti. 17 yaş altı erkeklerde Beşiktaş, kadınlarda ise yine Fenerbahçe şampiyonluk ipini göğüsledi. 19 yaş altı kategorisinde ise erkeklerde Galatasaray, kadınlarda ise Fenerbahçe birinciliği elde etti.
Dereceye giren sporcular ve kulüpler için düzenlenen ödül töreninde kupa ve madalyalar sahiplerini buldu. Türkiye Yeşilay Derneği Edirne Şube Başkanı Müzekka Bayrak, gençlerin bağımlılıklardan uzak durarak spor ve sanatla iç içe bir yaşam sürmelerini hedeflediklerini vurguladı. Bayrak, organizasyonun gerçekleşmesine katkı sağlayan yerel yöneticilere, federasyon yetkililerine ve sporcu ailelerine teşekkürlerini iletti.
1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Edirne'de gerçekleştirilen Yeşilay Gençler Türkiye Kürek Şampiyonası sona erdi
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Üniversite öğrencilerinin merakla beklediği 2026 KYK burs ve kredi başvuru tarihleri henüz açıklanmadı. Mevcut burs miktarı 4 bin TL olarak uygulanmaya devam ediyor.