Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde toplam 6 bin 250 yeni kadro oluşturuldu. Düzenleme kapsamında merkez ve taşra teşkilatları için çeşitli unvanlarda atama imkanı sağlandı.
Resmi Gazete'nin 9 Ağustos tarihli sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Emniyet Genel Müdürlüğü'nün (EGM) personel yapısını güçlendirmeye yönelik önemli bir adım atıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yürürlüğe giren kararname uyarınca, emniyet teşkilatına toplam 6 bin 250 yeni kadro ihdas edildi.
Yapılan düzenleme, EGM'nin hem merkez hem de taşra teşkilatındaki ihtiyaçları karşılamayı hedefliyor. Kararnameye göre merkez teşkilatı için 925 adet 1'inci derece başmüfettiş, 200 adet 1'inci derece merkez emniyet müdürü ve dereceleri 2 ile 5 arasında değişen 425 emniyet amiri kadrosu oluşturuldu. Bu atamalarla merkezdeki idari ve denetim mekanizmalarının güçlendirilmesi amaçlanıyor.
Taşra teşkilatında ise operasyonel ve idari kapasiteyi artırmak amacıyla 4 bin 200 emniyet amiri kadrosu ihdas edildi. Ayrıca, teşkilatın dijitalleşme ve bürokratik süreçlerini desteklemek üzere 500 bilgisayar işletmeni kadrosu da sisteme dahil edildi. Toplamda 6 bin 250 kişiye istihdam alanı açan bu karar, emniyet teşkilatının personel ihtiyacının karşılanması noktasında kritik bir gelişme olarak değerlendiriliyor.
9 Ağustos tarihli Resmi Gazete'de sadece emniyet teşkilatına yönelik kadro kararları değil, aynı zamanda çeşitli kanunlar, yönetmelikler ve acele kamulaştırma kararları da yer aldı. İklim değişikliği ile ilgili uluslararası anlaşmaların onaylanması ve yükseköğretim kanunlarında yapılan değişiklikler gibi yasama faaliyetlerinin yanı sıra, Muğla ve Şanlıurfa gibi illerdeki altyapı projeleri için alınan acele kamulaştırma kararları da kamuoyuyla paylaşıldı. Emniyet teşkilatına yönelik bu geniş kapsamlı kadro ihdası, kurumun önümüzdeki dönemdeki personel planlaması açısından büyük önem taşıyor.
1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
EGM 6 BİN 250 POLİS ALIMI RESMİ GAZETE: 9 Ağustos Resmi Gazete kararları ve atamaları neler?
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.