Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararlarıyla enerji iletim hatları ve petrol arama faaliyetleri için acele kamulaştırma kararları alındı. TEİAŞ ve Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı tarafından yürütülecek projeler kapsamında belirlenen taşınmazlar kamulaştırılacak.
Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararları doğrultusunda, Türkiye genelindeki çeşitli enerji altyapı projeleri için acele kamulaştırma kararları yürürlüğe girdi. Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ) Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Yeşilhisar TM İrtibat Hatları, Altınkaya-Sinop Enerji İletim Hattı ve Çekerek Havza-Turhal Enerji İletim Hattı projeleri kapsamında, belirlenen taşınmazların direk yerleri mülkiyet şeklinde, iletken salınım gabarileri ise irtifak hakkı tesisi yoluyla kamulaştırılacak.
Ayrıca, Nizip OSB Transformatör Merkezi Sahası Projesi için de benzer bir kamulaştırma süreci işletilecek. Enerji iletim hatlarının yanı sıra, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) tarafından yürütülen Trakya Petrol ve Doğal Gaz Arama ve Üretim Projesi için de yeni adımlar atıldı. Bu kapsamda, petrol ve doğal gaz arama faaliyetlerinin gerçekleştirileceği ruhsat alanlarında; lokasyon yolları, boru hatları, enerji nakil hatları, üretim kampları ve depolama tesisleri gibi ihtiyaç duyulan alanlar için acele kamulaştırma kararı verildi. Söz konusu taşınmazlar, mülkiyet veya daimi/geçici irtifak hakkı kurulması suretiyle TPAO tarafından devralınacak.
1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Enerjide acele kamulaştırma kararları Resmi Gazete'de!
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Citigroup, güçlü gelen ABD istihdam verileri sonrasında Fed'in faiz indirimi beklentisini 2027 yılına öteledi. Kurum, iş gücü piyasasındaki direncin para politikasında gevşeme ihtiyacını azalttığını vurguladı.
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, elektrik ve doğal gaz dağıtım şirketlerinin AR-GE ve ÜR-GE faaliyetlerine yönelik destek kapsamını genişletti. Yeni düzenleme ile patent başına 1,5 milyon liraya kadar ek bütçe imkanı getirildi.