Enerjisa Enerji, 2026 yılının ilk yarısında elde ettiği güçlü finansal sonuçların ardından yıl sonu hedeflerini yukarı yönlü güncelledi. Şirket, şebeke yatırımlarını geçen yıla göre yüzde 153 oranında artırdığını duyurdu.
Enerjisa Enerji, 2026 yılının ilk yarısına dair finansal performansını açıkladı. Şirket, yılın ilk altı ayında 38,8 milyar TL esas faaliyet geliri elde ederken, bu gelirin büyük bir kısmını dağıtım faaliyetlerinden sağladı. Baz alınan net kâr ise 6,4 milyar TL olarak kayıtlara geçti.
Şirket yönetimi, elektrik dağıtım şebekesinin dijitalleşmesi, modernizasyonu ve kapasitesinin artırılmasına yönelik yatırımlara hız verdi. Bu kapsamda, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yatırımlarda yüzde 153 oranında bir artış gerçekleştirildi. Düzenlemeye esas varlık tabanı ise yıllık bazda yüzde 41 oranında büyüyerek 105,8 milyar TL seviyesine ulaştı.
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından dağıtım reel makul getiri oranında yapılan güncellemeler, şirketin 2026-2030 dönemini kapsayan beşinci tarife dönemindeki yatırım programını destekledi. Bu gelişmeler ışığında Enerjisa Enerji, 2026 yılı faaliyet geliri hedefini 80-85 milyar TL aralığına, baz alınan net kâr hedefini ise 13-15 milyar TL aralığına yükseltti.
Enerjisa Enerji CEO'su Oğuzhan Özsürekci, enerji dönüşümünün başarısının güçlü bir altyapıya bağlı olduğunu belirterek, teknoloji ve şebeke modernizasyonuna yapılan yatırımların Türkiye'nin enerji altyapısını daha dirençli hale getirdiğini ifade etti. Şirket, 22 milyonu aşkın kullanıcıya kaliteli hizmet sunma sorumluluğuyla yatırımlarına devam edeceğini vurguladı.
CFO Philipp Ulbrich ise jeopolitik ve finansal piyasalardaki dalgalanmalara rağmen operasyonel dayanıklılığın korunduğunu belirtti. Net finansal borç/faaliyet geliri oranının 1,1x seviyesinde tutulması, şirketin bilanço disiplini ve nakit yaratma kapasitesinin bir göstergesi olarak değerlendirildi. Uluslararası finans kuruluşlarıyla olan iş birlikleri ve çeşitlendirilmiş finansman yapısı sayesinde yatırım programının kesintisiz sürdürüleceği ifade edildi.
1 kaynak ve 6 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Enerjisa Enerji, ikinci çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı