Enerjisa Enerji, 2026 yılının ilk yarısında güçlü finansal sonuçlar açıklayarak yatırım hedeflerini yukarı yönlü revize etti. Şirket, altyapı yatırımlarını önemli oranda artırdığını duyurdu.
Enerjisa Enerji, 2026 yılının ilk yarısına ilişkin finansal verilerini kamuoyuyla paylaştı. Bu dönemde 38.8 milyar TL esas faaliyet geliri elde eden şirket, baz alınan net kârını ise 6.4 milyar TL seviyesine taşıdı. Özellikle elektrik dağıtım altyapısına yönelik yatırımlarda geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 153 oranında dikkat çekici bir artış kaydedildi.
Başarılı operasyonel sonuçların ardından şirket, 2026 yılına dair beklentilerini güncelledi. Faaliyet geliri hedefini 80-85 milyar TL, baz alınan net kâr hedefini ise 13-15 milyar TL aralığına yükseltti. 22 milyonu aşkın kullanıcıya hizmet verdiklerini belirten CEO Oğuzhan Özsürekci, yatırımlarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz ifadesiyle şirketin gelecek vizyonunu vurguladı.
1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Türkiye'nin yılın ilk yarısındaki petrol ve doğal gaz üretim verileri açıklandı. Yerli kaynakların ekonomiye kazandırılması çalışmaları kapsamında üretim rakamlarında önemli seviyelere ulaşıldı.
Türkiye, Suriye sınırındaki gümrük kapılarının kapasitesini artırmak için modernizasyon projelerini hayata geçiriyor. Yayladağı ve Karkamış kapılarında yürütülen çalışmalarla saha alanları ve hizmet binaları büyütülüyor.
Türkiye'de kamu sektöründe çalışan personel sayısı yıllık bazda önemli bir artış kaydetti. Toplam istihdam 5.4 milyon seviyesini aşarak yeni bir düzeye ulaştı.