Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı, engelli öğrencilerin eğitime erişimini kolaylaştırmak için iş birliği yapıyor. Proje sayesinde 140 binden fazla öğrenci eğitim hizmetinden yararlanıyor.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ortaklaşa yürütülen Taşımalı Eğitim Projesi, özel eğitime ihtiyaç duyan bireylerin hayatını kolaylaştırıyor. Hayata geçirilen bu çalışma sayesinde, ülke genelinde 140 bin 306 engelli öğrencinin eğitim kurumlarına ulaşımı güvence altına alındı.
Eğitimde fırsat eşitliğini desteklemeyi amaçlayan proje, öğrencilerin okullarına güvenli ve düzenli bir şekilde erişebilmelerini sağlayarak eğitim süreçlerine kesintisiz devam etmelerine olanak tanıyor. Bakanlıklar, engelli öğrencilerin sosyal hayata katılımını artırmak için çalışmalarını sürdürüyor.
1 kaynak ve 2 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
"Taşımalı Eğitim Projesi"yle 140 bini aşkın engelli öğrencinin eğitim yolculuğu kolaylaşıyor
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Türkiye genelinde meydana gelen sarsıntılar AFAD ve Kandilli Rasathanesi tarafından anlık olarak izleniyor. Vatandaşlar güncel deprem verilerine resmi kurumların sistemleri üzerinden ulaşabiliyor.
Hatay'da roket tasarımı yapan lise öğrencileri, daha önce iki kez ödül aldıkları TEKNOFEST'te bu yıl birincilik hedefliyor. Gençler, PayaSTEM Yapay Zeka Merkezi bünyesinde çalışmalarını sürdürüyor.